İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ramazan ayını yine dolu dolu geçirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da Ramazan ayında dünyada 70 ülke ve bölgede ve Türkiye’de 70 şehirde çalışmalarını sürdürdü. Türkiye’den bölgelere gönderilen ekiplerimizle iftarlara konuk olurken, el
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 08.09.2011

İslam Dünyası rahmet ve bereket dolu bir Ramazan ayını daha geride bıraktı. İnsanlar arasında kardeşlik, sevgi ve yardımlaşmanın bol olduğu bu ayda Vakfımız, gece-gündüz demeden tüm zor şartlara rağmen çalışmalarını sürdürdü. Dünyanın pek çok yardıma muhtaç ülke halkına Türkiye halkından selam götüren ekiplerimiz, kardeş ülke halklarının selamını da bize getirdi.

BİR BUÇUK MİLYON İNSANA ULAŞTIK

Doğudan batıya nerede yardıma muhtaç insan varsa ulaşmayı hedefleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl Ramazan ayında yaklaşık bir buçuk milyon insana yardım götürdü. İçerisinde bir ailenin aylık ihtiyacını karışlayacak kumanyalarla muhtaç insanların kapılarına kadar gidildi. Dünya Müslümanlarının iftar sofralarına konuk olan ekiplerimiz, kamplarda yaşayan, evinde yiyecek bir şeyi bulunmayan Müslümanları da kendi iftar sofralarına konuk etti.

YETİMLERİ UNUTMADIK

Ramazan ayı içerisinde dünyanın farklı bölgelerine giderek çalışmalar yürüten İHH ekipleri gidilen ülke ve bölgelerde yetimleri de unutmadı. İHH ekipleri Ramazan ayınının başladığı günden bu yana 34 ülkede yetimleri sevindirirken, ülkemizde 25 ilde yetimlere yönelik kıyafet ve kırtasiye yardımı çalışmaları gerçekleştirdi. Yetimlerin bakımını kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar sürdürmeyi hedefleyen İHH, Ramazan’da  önceliğini yetimlere ve yetim çalışmalarına  verdi.

RAMAZANDA DOĞU AFRİKA’YI SAHİPSİZ BIRAKMADIK

Kuraklığın baş göstermesiyle birlikte bölgeye gönderdiğimiz acil yardım ekipleriyle Doğu Afrika halkına nefes olduk. Açlık ve hastalıklar nedeniyle ölümlerin yaşandığı Dadaab kampında sağlık ekiplerimiz ve acil yardım ekiplerimiz büyük çapta organizasyonlar gerçekleştirdi. Ayrıca Ramazan ayı çerçevesinde kampın bütün bölgelerinde iftar sofraları kurarak, insanların Ramazan ayında mağdur olmasının önüne geçildi. Bölgede bugün itibariyle 1.089.577 kişiye insani yardım ulaştırılmıştır.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024