İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Ramazan’da 2,5 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor
30 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında Ramazan çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da “Ramazan’ı Yaşat” sloganıyla Türkiye dâhil 57 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunacak. İHH; bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki yaklaşık 2,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyor.
14.03.2022

“Ramazan’ı Yaşat” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, ulaştıkları bölgelerde ihtiyaç sahiplerinin, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan yardımları götürecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 2,5 milyon kişinin istifade etmesi hedefleniyor.

ramazan2022-2.jpg

Gıda kolileri 81 şehre doğru yola çıktı

Bu Ramazan’da yaklaşık 140 bin kişinin, hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarından İHH aracılığıyla faydalanması planlanıyor. 400 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 300 bine yakın ihtiyaç sahibine ulaştırılması amaçlanıyor. Geçen sene olduğu gibi dağıtımlarda öncelenen Türkiye’deki gıda kolileri, 65 TIR’la 81 şehre doğru yola çıktı.

ramazan2022-11.jpg

İftariyelikler ikram edilecek

Bağışçılar, yurt dışında kurulacak olan iftar sofralarına 50 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve kamplarda da yine iftariyelik ikramlarında bulunulacak.

İHH, bu Ramazan ayında da çocukları mutlu edecek çalışmalar planladı. Bu kapsamda, 31 ülkedeki 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 200 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek.

ramazan2022-8.jpg

Türkiye dâhil 57 ülkede çalışma yapılacak

İHH, bu Ramazan ayında, Türkiye dâhil 57 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Türkiye dışında savaş ve kriz bölgeleri ağırlıklı olmak üzere şu coğrafyalarda faaliyet yürütülmesi planlandı:

Orta Asya, Doğu Asya ve Kafkasya: Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan ve Tacikistan. 

Balkanlar: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Romanya, Karadağ ve Sırbistan. (Sancak ve Preşova)

Güney Amerika: Kolombiya.

Afrika: Çad, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Burundi, Etiyopya, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Uganda, Cibuti, Kamerun, Güney Afrika, Mozambik, Gine ve Zimbabwe.

Ortadoğu: Yemen, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, Libya, Tunus ve İran.

Güney Asya: Bangladeş, Myanmar (Arakan), Pakistan, Endonezya, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka ve Moro.

Orta Avrupa ve Doğu Avrupa: Moldova, Macaristan ve Ukrayna (Kırım).

Geçen sene neler yapıldı?

- İHH, 2021 yılı Ramazan çalışmaları kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra, 56 ülkede 2 milyon 700 bin kişiye ulaştı.

-151 bin 673 ihtiyaç sahibine zekat, fitre ve fidye ulaştırıldı.

-303 bin 288 kumanya paketi dağıtıldı.

-1 milyon 518 bin 713 kişi bu kumanyalardan faydalandı.

-296 bin 234 kişiye iftar yemeği verildi.

-140 bin 209 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

- Türkiye genelinde 23 bin 165 aileye gıda kartı dağıtımı gerçekleştirildi. Suriye’deki mağdurlara ise ise 41 bin 767 adet hijyen paketi ulaştırıldı.

ramazan2022-4.jpg

Destek olmak için

Hayırseverler, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını bağışlayarak İHH’nın Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirler. Bağışçılar;

-FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL,
-IFTAR yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL,

-KUMANYA, BAYRAMLIK ya da IFTAR,  kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL katkıda bulunabilirler. Ayrıca, daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyen hayırseverler, İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH temsilciliğine başvurarak yardımda bulunabilecek.”

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024