İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Ramazan’da da Nepal’de
Güney Asya ülkesi Nepal’de Ramazan yardımları çerçevesinde 685 aileye kumanya dağıtımında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, 300 kişiye de iftar verdi.
GüneyAsya, Nepal 16.06.2016

“Kardeşliği Hisset Vakit Ramazan” sloganıyla kampanya başlatan ve 5 kıtada 105 ülkeye uzanan yolculuklar yapan İHH İnsanı Yardım Vakfı ekipleri, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürmeye ve ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeye devam ediyor.

Bu çerçevede 6 kişiden oluşan İHH ekibi, Güney Asya’nın deprem ve yoksulluklarla sarsılan ülkelerinden biri olan Nepal’e gitti. Nepal’in Birgunj, Rajbiraj, Kumiyahi, Dainiya, Morong şehirlerinde ve başkent Katmandu’da yaşayan ihtiyaç sahibi 685 Müslüman aileyi ziyaret eden İHH ekipleri, hayırseverlerin gönderdiği gıda malzemelerinin bulunduğu kumanya paketleri dağıttı.

Müslümanlar tarafından büyük bir sevinçle karşılanan İHH ekibi, oyunlar oynadıkları çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve aileleriyle sohbet etti.

Nepal’de iftar zamanı

Nepal’in farklı bölgelerinde yaşayan Müslümanlara iftar programları da düzenleyen İHH, Bradnegar’da bulunan İslam Kültür Merkezi’nde, Birgunj’daki Güngören İslam Merkezi’nde, Katmandu’da kurulan kadın barınma evinde ve farklı bölgelerde yeni Müslüman olan Nepallileri kurduğu iftar sofralarında buluşturdu.

“Türkiye’den aldığımız emanetleri Nepalli kardeşlerimize teslim ediyoruz” diyen İHH Ekip sorumlusu Sedat Yüzücü, İHH’nın on yıldan fazla bir süredir bölgedeki Müslümanlara okul, cami, kültür merkezi, yetimhane, kurban ve ramazan çalışmaları ile destek verdiğini, bu desteğin bundan sonra da süreceğini söyledi.

İHH, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sırasında da bölgeye sağlık, arama kurtarma ve acil yardım ekiplerini yönlendirerek yaraları sarmaya çalışmıştı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024