İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Somali’ye yetimhane kompleksi
200 çocuğun yatılı olarak kalabileceği komplekste toplam 1.200 çocuk eğitim alabilecek. Kompleks 1,3 milyon dolara mal olacak.
Afrika, Somali 06.09.2011

Sömürü ve iç savaşlar nedeniyle yoksulluktan kurtulamayan Somali’yi bu yıl da kuraklık vurdu. İHH İnsani Yardım Vakfı açlıkla mücadele eden Somali halkına yönelik yaptığı acil yardımların yanı sıra ülkenin kalkınması için sanayi, tarım ve eğitim gibi alanlarda da projeler gerçekleştiriyor. Çalışmalarında her zaman yetimleri önceleyen vakfımız önümüzdeki günlerde Somali’de yetimler için de büyük bir yetimhane kompleksinin yapımına başlıyor. 200 çocuğun yatılı olarak kalabileceği komplekste toplam 1.200 çocuk eğitim alabilecek. Kompleks 1,3 milyon dolara mal olacak.

20 yıl boyunca iç savaşa ve siyasi istikrarsızlığa sahne olan Somali’de altyapı, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetler neredeyse yok denecek kadar az. Yaklaşık 15 yıldır Afrika’da faaliyet yürüten İHH, bu yıl yaşanan kuraklıkla birlikte bölgede acil yardım çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca uzun yıllardır devam eden çalışmaları nedeniyle bölgeyi ve ihtiyaçlarını yakından tanıyan İHH İnsani Yardım Vakfı, eğitimden kalkınmaya çeşitli alanlarda Somali’nin ihtiyaç duyduğu kalıcı projeleri de hayata geçiriyor.

Somali’de açlık ve iç savaş nedeniyle yetim kalmış çok sayıda çocuk var. Ülkede devlet kurumunun işlememesi bu çocukların mağduriyetlerini daha da artırıyor. Dünya genelinde yetimlere yönelik yardım çalışmaları yürüten İHH, önümüzdeki günlerde Somalili yetimlerin barınması ve eğitimi için bir yetimhane kompleksinin inşasını başlatıyor.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da kurulacak yetimhane kompleksinde fakirlik ve iç savaşın yetim bıraktığı çocuklar barınacak. İnşa edilecek olan komplekste bir çocuğun ihtiyaç duyacağı tüm birimler yer alacak. Eğitim, barınma, beslenme gibi tüm temel ihtiyaçların karşılanacağı komplekste kalacak kızlar ve erkekler için iki ayrı yatakhane, okul binası, etüt merkezi, spor salonu, poliklinik, market, su kuyusu, cami gibi çeşitli birimler bulunacak.

1,3 milyon dolara mal olacak yetimhane içerisinde 200 çocuk yatılı olarak kalacak, kompleksten toplam 1.200 çocuk istifade edecek.



[galeri-966]
 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024