İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH sığınmacılara yardımlarına ara vermeden devam ediyor
Esad rejiminin ve Rusya’nın saldırıları sonrası Halep’ten ve çevre bölgelerden kaçıp Babusselam-Kilis sınırına gelen sığınmacı sayısı her geçen gün artıyor.
Suriye 17.02.2016

Esad rejiminin ve Rusya’nın saldırıları sonrası Halep’ten ve çevre bölgelerden kaçıp Babusselam-Kilis sınırına gelen sığınmacı sayısı her geçen gün artıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, göç krizinin başladığı günden bu yana yardımlarına ara vermeden devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Esad ve Rus güçlerinin yoğun kuşatma altına aldığı Halep’ten kaçarak Türkiye'nin Kilis sınırına akın eden on binlerce mülteci İHH'nın kurduğu kamplara yerleştiriliyor. Yaklaşık 300 kişilik bir İHH Acil Yardım Ekibinin bölgede devam ettiği çalışmayla sığınmacılar için yeni barınma alanları oluşturuluyor. 

5500 adet çadır kuruldu

ayının her geçen gün artamasıyla oluşturulan yeni kamp alanlarına yönlendirilen sığınmacılar için günde ortalama 50 kişilik İHH acil yardım ekibi çadır kurulumu ve yemek dağıtımı için çalışıyor. Şu ana kadar ekipler Babusselam ve Haremeyn bölgelerinde 5500 çadır kurulumu gerçekleştirdi. Çadırlarla birlikte battaniye dağıtımı yapılıyor.

Azez'de yaşanan olaylarla sığınmacıların sayısının 75 bini aştığı, Babüsselam ve Haremeyn kampları dışında bu kampların yakınlarındaki boş zeytinlik alanlarında oluşturmaya başlanılan kamplara da çadır kurulumlarına başlandı.

5 tanesi konteyner kent olmak üzere 9. kamp kuruldu. Konteyner kentlerde güneş panellerinden elde edilen enerji ile ısınma ihtiyacı gideriliyor. Ayrıca düzenli olarak hijyen malzemesi, mat, battaniye, dağıtımı yapılıyor.

Her gün 50 bin kişilik sıcak yemek

İHH ekipleri Suriye içinde kurulan kaplarda mağdurlara günde 50 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirirken her gün 100 bin adet de ekmek ulaştırıyor. Krizin başından  bu yana toplamda 313 bin 400 kişilik yemek ve 1 milyon 200 bin adet de ekmek dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu. 

Halep'ten evlerini terk edip daha güvenli olan sınır bölgesine gelen sığınmacılar bütün zorluklara rağmen kamplarda hayatlarına devam ediyor. Her geçen gün durumun daha da vahim bir hal almasıyla artan gereksinimler sığınmacıların durumunu daha da zorlaştırıyor. Evlerini terk edip gelen Suriyeli sayısının 60 bini bulduğu sınırda, Halep'teki saldırıların devam etmesi halinde daha çok insanın gelmesi bekleniyor.

Halep'teki saldırılardan kaçan ve hala gelmeye devam eden sığınmacılara İHH yardımları ara vermeden devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024