İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Somali için 6.000 tonluk yeni bir yardım gemisi daha hazırlıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz günlerde Somali’ye gönderdiği 3.000 tonluk acil yardım gemisinin ardından ikinci geminin hazırlıklarını başlattı. İçerisinde temel gıda maddeleri, ilaç ve medikal ma
Afrika, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Somali 20.08.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı Somali’de etkisi her geçen gün artan kuraklığın sebep olduğu açlık krizinin büyük bir felakete dönüşmemesi için mart ayından bu yana aralıksız çalışıyor. Bölgede gerçekleştirilen acil yardım organizasyonlarının ardından Türkiyeli hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardım malzemeleri gemilerle Somali’ye taşınıyor. İHH geçtiğimiz günlerde bölgeye 3.000 tonluk ilk acil yardım gemisini gönderdi.

Somali’de yaşanan insanlık dramına seyirci kalmayan Türkiye halkı, Ramazan ayı içerisinde olduğumuz şu günlerde bölgeye yönelik yardım seferberliğinin ön sıralarında yer alıyor. Somali’deki kamplarda sağlıktan temiz suya, temel gıda maddelerinden kalıcı projelere kadar her türlü ihtiyacı karşılamak için seferber olan İHH, hayırseverlerin bağışlarını Somali halkına ulaştırmak üzere ikinci yardım gemisinin de hazırlıklarına başladı.

6.000 ton temel gıda maddesi ile tıbbi malzeme taşıyabilecek yardım gemisinin bağışçılarımızdan gelecek yardımlarla kısa sürede doldurulması bekleniyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, hazırlanan gemiyle un, sıvı yağ, süt tozu, bebek maması, makarna ve mısır gibi temel gıdama maddelerinin yanı sıra ilaç ve medikal malzemeyi bölgeye gönderecek.

Ağustos ayı içerisinde İstanbul Zeytinburnu Zeport Limanı’ndan yola çıkan 3.000 tonluk yardım gemisinin ardından şimdi de 6.000 tonluk yardım gemisi Türkiye’den Somali’ye gönderilecek. Hayırseverlerden gelecek yardımları 22 Ağustos’da yüklemeye başlayacak olan yardım gemisi, kısa bir süre sonra Mersin Limanı’ndan demir alacak.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024