İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Somali’de 636 su kuyusu açacak
İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl meydana gelen kuraklığın en çok hissedildiği Somali’de su kuyuları açmaya devam ediyor. Bölgede kriz patlak vermeden önce de su kuyusu çalışmalarını devam ettiren İHH, kuraklığa karşı insanların su ihtiyacını giderebilmek için su kuyusu çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Afrika, Somali 20.09.2011

Dünyanın en kurak ve yoksul bölgesi Doğu Afrika'da yaşanan sorunların en başında susuzluk geliyor. Su bulabilmek için kilometrelerce yol kat eden insanların birçoğu taşınan suyun çamur ve çeşitli mikrop içermesi sonucu salgın hastalıktan hayatını kaybediyor. Susuz yaşamın imkansız olduğu gerçekliği göz önünde bulundurulduğunda Somali’de su kuyusu açmanın önemi ortaya çıkıyor. Bugüne kadar 340 su kuyusunu Somali halkının hizmetine sunan İHH İnsani Yardım Vakfı’na bir ay gibi kısa bir sürede 636 su kuyusu bağışında bulunuldu.

Somali’de uzun yıllar süren sömürü, kuraklık ve iç savaş nedeniyle sağlık başta olmak üzere hiçbir alanda alt yapı çalışmaları mümkün olmadığı biliniyor. Çiftçilik ve ticaretin bile neredeyse tamamen yok olduğu bu topraklarda İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı projeler gerçekleştirmek için bölgede yoğun çalışmalar sürdürüyor. Bir su kuyusundan yaklaşık 4 bin insanın yararlandığı göz önüne alındığında bölgedeki çalışmaların en önemlilerinden birinin su kuyusu projesi olduğu anlaşılıyor.

İHH BU GÜNE KADAR 340 SU KUYUSU AÇTI

Nüfusun %70’inin su kaynaklarına ulaşamadığı başkent Mogadişu ve Güney Somali’de insan ve hayvanlar susuzluktan ölüyor. Bu bölgelerdeki tüm zorluklara rağmen su kuyusu açma faaliyetlerini sürdüren İHH, bu güne kadar Somali’nin farklı bölgelerinde 340 su kuyusu açtı. Somali insanının duasını alan bağışçılarımız bölgede 60 yıl sonra yeniden yükselen kuraklık kriziyle birlikte su kuyusu kampanyamıza yeniden büyük destek verdi.

KURAKLIK KRİZİYLE BİRLİKTE İHH’YA 636 SU KUYUSU BAĞIŞI YAPILDI

Geçtiğimiz aylarda başlayan krizle birlikte İHH’ya 636 su kuyusu bağışından bulunuldu. Bunlardan ilk 100 tanesinin çalışmaları başlatılırken 536 su kuyusu da açılmayı bekliyor. Somali’de su kuyusu kampanyasına katılan bağışçılarımızın isimleri su kuyusuna verilirken, dünyanın en fakir halkına yapılan bu yardımla ahrette de devam edecek bir hayrın kapıları aralanıyor. Siz de, son 60 yılın en kurak mevsimini yaşayan ve bundan dolayı milyonlarca insanın ölümle karşı karşıya kaldığı Somali’de su kuyusu açtırma kampanyasına katılabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024