İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Somalili 400 yetime daha kucak açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’de açlık ve salgın hastalıklarla mücadele eden 400 yetim çocuğa daha sahip çıkarak bakımlarını üstlendi. Yetimlerin aylık gıda, barınma ve giysi ihtiyaçları İHH tarafın
Afrika, Somali 15.08.2011

Doğu Afrika’da etkisini gösteren kuraklık en çok çocukları etkiledi. Binlerce çocuk yetersiz beslenme ve salgın hastalıklar yüzünden hayatını kaybetti. Bölgeye yeterli yardımlar ulaşmazsa hayatını kaybedecek çocukların sayısının artmasından korkuluyor.

Bütün kriz ortamlarında olduğu gibi Doğu Afrika’da da yine krizden en fazla çocuklar ve korunmasız yetimler etkileniyor. İHH İnsani Yardım Vakfı 2005 yılında başlattığı yetim çalışması ile bugüne kadar Somali’de 600 yetimin bakımını üstlendi. Doğu Afrika’yı etkisi altına alan kuraklıkla birlikte bölgedeki yetim çalışmalarını hızlandıran İHH İnsani Yardım Vakfı, son 3 hafta içerisinde 400 yetimin daha bakımını üstlenerek yetimlere sahip çıktı. Böylece İHH’nın sadece Somali’de baktığı yetim sayısı 1000’i buldu. Somalili yetimler Türkiye’deki hayırsever aileler tarafından desteklenecek.

Somali’de açlığın pençesinde 1000 yetimin bütün gıda, barınma, giysi ve eğitim masrafları İHH tarafından geliştirilen Sponsor Aile Projesi ile karşılanacak. Ancak Doğu Afrika’da daha binlerce çocuk yardım bekliyor. Duyarlı vatandaşlarımız  aylık 70 TL ödeyerek Somali’deki bir yetimin bakımını üstlenebilirler.

İHH güney bölgelerde yardım dağıtmaya devam ediyor

Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Somali’de bulunan ekipleri ülkenin girilemeyen güney bölgelerinde yardımlar dağıtmaya devam ediyor. İHH ekipleri girilemeyen Bakoon, Şebella, Orta Şebella, Baydova ve Hiran gibi bölgelere yardımları malzemelerinin dağıtımlarına devam ediyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024