İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Halep’e 100 ton un yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay masası ekipleri çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Halep’e 100 ton un ulaştırdı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 11.02.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içinde ve yurt dışında başlatmış olduğu kampanyalarla toplanan yardımları mazlum Suriye halkına ulaştırmaya devam ediyor.

Son olarak İHH Hatay masası ekipleri Halep’in merkez mahallerine 100 ton un, makarna, prinç ve yağ gibi yaşam malzemelerinden oluşan gıda paketlerinin yanı sıra hijyen ve bebek paketlerini de ulaştırdı.

Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı, son iki aydır Halep’e 30 tır un yardımı gönderdi. Yaklaşık 750 ton undan oluşan 30 tır; Halep’in merkez mahalleleri ve çevre köylerinde halka ücretsiz ekmek dağıtımı yapan fırınlara teslim ediliyor.

Halep’in birçok mahallesi yıkılmış durumda

İHH Hatay masası ekipleri yardım faaliyetlerinin yanı sıra Halep’te gözlem yaptı. Yapılan incelemelerde Halep’in merkez mahallerinin uçak, tank ve havan saldırıları sonucu yıkılmış olduğu görüldü.

Bu saldırılarda camilerin ve çocukların oyun bahçelerinin isabet alması ise dikkat çekiyor.

Yaklaşık 6 milyon insanın yaşadığı Halep’te insanlar ya evlerini bırakarak kamplara kaçıyor ya da yakınlarının evlerine sığınmak zorunda kalıyor.


Keskin nişancılar halkı tedirgin ediyor

İHH ekiplerinin konuştuğu Halepli Ebu Beşir; "Zalim Esed askerlerinin özellikle uçakla yaptığı saldırılar yetmezmiş gibi keskin nişancılarda hedef gözetmeksizin ateş açıyor. Bu bizi uçaklardan daha fazla tedirgin ediyor, onların ettiği ateş sonucu birçok Suriyeli hayatını kaybediyor" dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024