İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Suriye’de 7 bin 490 hisse kurban kesti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin farklı bölgelerinde 7 bin 490 hisse kurban keserek hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Suriye 05.09.2017

“25 Yıldır Ümmete Kurban” sloganıyla Kurban 2017 çalışmalarını yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, 106 ülke ve bölgede kestiği 53 bin 500 hisse kurbanın 7 bin 490’ını Suriye’de keserek hayırseverlerin emanetlerini mazlumlara iletti.

İHH’ya bağışlanan kurbanlar, Suriye'nin İdlip, Halep, Hama, Humus kırsallarında, El Bab, Cerablus ve Azez’in yanı sıra kuşatma altında bulunan Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kesilerek 250 bin Suriyeliye ulaştırıldı.

img_6815.jpg

“Bayram, tebessüme vesile oldu”

Savaşın içerisinde 7’nci kurban bayramını geçiren Suriye halkının bayrama büyük bir heyecanla girdiğini belirten İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, "Suriye halkı, 7 yılı aşkın bir süredir iç savaşla boğuşuyor. Savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veren siviller artık çok yoruldu. Kurban bayramının gelmesiyle uzun bir aradan sonra insanların yüzlerinde tebessümü görüyoruz" dedi. Tosun, şöyle devam etti:

"Olayların başladığı ilk günden bu yana Suriye'de yardım çalışmalarına devam ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu kurban bayramında da Suriyeli savaş mağdurlarını yalnız bırakmadık. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde 7 bin 490 hisse kurban kestik. Ekiplerimiz kesilen kurbanların etlerini savaş mağduru sivillere ulaştırdı.”

pa5b2113.jpg

Dağıtımlar bayram boyunca sürdü

Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden bağışçıların emanetlerinin Suriyelilere ulaştırılmaya devam edeceğini söyleyen Tosun, yardımların Kurban Bayramı boyunca sürdüğünü sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024