İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Jammu Keşmir’deki Müslümanlara yardım
İHH ekipleri, dondurucu soğuklar sebebiyle 400 insanın hayatını kaybettiği Jammu Keşmir’deki Müslümanların yardımına koştu. Hindistan’ın kontrolündeki Jammu Keşmir’deki ihtiyaç sahibi Müslümanlara kış
Hindistan, Keşmir 17.02.2011

500 aileye pirinç, şeker, un, yağ ve tuzdan oluşan gıda yardımı yapıldı. 1000 aileye battaniye, 2 bin aileye 3 ton yakacak dağıtıldı. 50 aileye de soba temin edildi. Yardımların yanı sıra 1500 kişi sağlık taramasından geçirildi. Hasta olanlara ilaçları verildi. Böylelikle ihtiyaç sahibi ailelerin soğuklardan ve salgın hastalıklardan korunması sağlandı.

Son bir ayda bölgenin kuzeyindeki eyaletlerde 400 yaşlı ve çocuk, dondurucu soğuklardan dolayı hayatını kaybetmişti.

Jammu Keşmir?

Hindistan, Afganistan, Pakistan ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne sınırdaş olan Keşmir Bölgesi, 15 Haziran 1947 tarihinde kabul edilen “Hindistan Bağımsızlık Bildirgesi” ile Hindistan Krallığı’ndan koparak bağımsızlığını kazandı. O tarihten itibaren Pakistan-Hindistan ilişkilerinin en temel açmazlarından biri olan Keşmir sorunu günümüzde de geçmişteki önemini koruyor.

Toplam yüz ölçümü 222.236 km² olan bölge 1947’den itibaren Hindistan tarafından kontrol edilen 101.378 km²’lik Jammu-Keşmir; 1947’den itibaren Pakistan’ın kontrolü altındaki 78.114 km²’lik Azad Keşmir; 1962’den itibaren Çin’in işgali altında olan 42.735 km²’lik kuzeydeki Shakhgam Vadisi ve doğudaki Aksa-i Çin bölgelerinden oluşmaktadır.

Hindistan bu bölgedeki Müslüman halkı kontrolü altında tutmaya çalışmaktadır. Ayrıca Hindistan, bölgede yarım milyon asker bulunduruyor ve sürekli sıkıyönetim uygulamakta.

Yıllardır Hindistan'ın sıkı yönetimi ve baskıları altında yaşayan Keşmirli Müslümanlar, bölgede uygulanan sindirme politikaları ile bütün zenginlikler ellerinde alınmış ve yokluğa terk edilmiş durumdalar. Binlerce insanın açlık sınırının altında yaşadığı bölgede çetin kış soğuklarından dolayı birçok bulaşıcı hastalık baş göstermiş ve sıcak aşı, kışlık giyecek ve yakacak bulamayan binlerce insan ölümle burun buruna geldi. Son bir ayda bölgenin kuzeyindeki eyaletlerde 400 aşkın yaşlı ve çocuk soğuklardan dolayı hayatını kaybettiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024