İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Tanzanya’da arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor
Tanzanya’da meydana gelen ve 300’e yakın insanın hayatını kaybettiği gemi faciasında arama kurtarma çalışmalarına İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölgede bulunan ekipleri de katıldı. Bölgede yardım çalış
Afrika, Tanzanya 12.09.2011

Unguja'dan Pemba'ya hareket eden, yaklaşık 1.300 yolcusu bulunan MV Spice Islander adlı feribot Hint Okyanusu ortalarında aşırı yüklenme sonucu battı.  500 kişinin kurtulduğu kazada, 300’e yakın insanın hayatını kaybettiği ve 500 kişinin de hala kayıp olduğu kaydedildi.

Tanzanya'ya bağlı yarı özerk Zanzibar takımadalarının yetkilileri, Unjuga ve Pemba adaları arasında sefer yapan geminin aşırı yükleme nedeniyle battığını kaydettiler.  Arama kurtarma çalışmaları için civar ülkelerden dalgıç ve ekipman gönderilirken İHH'nın Tanzanya’daki partner kuruluşu Muzdalifah çalışanları ve bölgede İHH adına bulunan ekipler arama kurtarma çalışmaları için olay yerine gitti. Olay bölgesinde çalışmalarını sürdüren ekiplerimize teşekkür eden Tanzanya yetkilileri hükümet olarak da İHH ve Muzdalifah'a minnettar olduklarını bildirdi.

Ayrıca Pempa bölgesindeki fakir ailelere gıda yardımı götürmek için feribotta olan İHH ekiplerinden Mohammed Kassim Hamad’ın da kayıplar arasında olduğu ifade ediliyor. Olay yerine giden İHH ekipleri,  yakınlarını ve yüklerini kaybeden insanların mağdur durumda oldukları ve bölgede hala yardım çalışmalarının devam ettiği açıklamasında bulundu. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024