İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Kırgızların diyarındaydı
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, kardeş ülke Kırgızistan’ın fakir beldesi Libidinofka kasabasında 196 kurbanlığı tekbirler getirerek kesti. Kurbanlık etleri bölgede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere da
Kırgızistan, OrtaAsya 05.12.2009

120 ülke ve bölgede kurban çalışması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Asya ülkeleri Kırgızistan, Doğu Türkistan, Kazakistan, Özbekistan, Moğolistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’da da kurban çalışması yaptı. 

Kırgızistan’ın fakir beldesi Libidinofka kasabasında 196 kurbanlık tekbirler getirilerek kesildi. Kurbanlık etleri bölgede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Kurban eti dağıtımında öğretmen, biyoloji, işletme fakülteleri ve cumhurbaşkanlığı akademisi’nde eğitim gören öğrenciler ile milli yurtta kalan öğrenciler de istifade etti. 

 

Karabalta ilinde yer alan İslami İlimler akademisini ziyaret eden İHH ekipleri, buradaki öğrencilere de kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.  Okul müdürü Şeyh Osman, Türkiye’den çok şey beklediklerini ifade etti.

Kurban çalışması nedeniyle bölgede bulunan İHH ekibi, pek çok sosyal etkinlik de gerçekleştirdi. Başkent Bişkek’te 50 yetim çocuğa bayram elbisesi hediye edildi. Yetimlerin yakınlarıyla geldiği tören soğuk havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleşti. 

 

İHH görevlileri başkent Bişkek’e 60 km uzaklıkta bulunan Moskovski ilçesinde yer alan Pitrofka yetimhanesini de ziyaret etti. 17 Ekim’de İHH’nın Türkiye’de düzenlediği 4. Uluslararası Yetim Buluşması’na bu yetimhaneden de çocuklar katılmıştı. Kırgızistan’dan Türkiye’ye gelen heyetteki 2 yetim çocuk ve müdirelerini ziyaret eden ekip, yetimlere çeşitli hediyeler verdi.

Din görevlileşirine imamlık sertifikası


Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı ile Kırgızistan Baş Müftülüğü’nün imamlara yönelik 2 yıl önce başlattığı hizmet içi eğitim programı devam ediyor. Toplam 2500 cami ve 3000 imamın bulunduğu Kırgızistan’da bugüne kadar 450 imam hizmet içi eğitim programına katıldı. Projeyle ülkedeki imamların tamamı bu eğitimden geçirilerek sertifika verilecek. Sertifika almayan imamların resmiyeti tanınmayacak. Ülkede imamlık yapanların büyük çoğunluğu halk tarafından seçilmiş dinî konularda gerekli eğitime sahip olmayan kişiler. Genç bir devlet olan Kırgızistan, halkın eğitiminde ve bilinçlendirilmesinde önemli etkileri olan imamlarını bu eğitim programıyla standart bir seviyeye getirmek ve bu yolla teşkilat yapısını güçlendirmek istiyor. 

 

30 imam daha eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Mezuniyet töreninde Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, İHH Başkan Yardımcısı Ensar Kılıçoğlu, Kırgızistan Başmüftü Vekili, Manas Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile yerel yetkililer katıldı. Diploma töreninde İHH adına bir konuşma yapan İlahiyatçı Necmettin Çalışkan, imamlara en kutsal görevi ifa ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:  “Sizler en büyük görevi üstlenmiş kimselersiniz. Toplumda var olan her türlü fenalığı önlemenin yolu sizin elinizdedir. Siz görevinizi iyi yaparsanız iyi insanlar yetiştirirseniz memleket kalkınır, kötülükler yok olur. Kolluk kuvvetlerine de iş kalmaz, aile reislerine de.  İnsanlar huzur içinde yaşar.”

 


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024