İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl Türkiyeli hayırseverlerden vekalet yoluyla alınan kurbanları kestiği ülkelerden birisi de Cibuti oldu.
Cibuti, 1970’lerin sonunda Fransa sömürgesinden kurtularak bağımsızlığını kazanmış yaklaşık 900 bin nüfuslu küçük bir doğu Afrika ülkesi olma özeliğini taşıyor. İstanbul’da bir ilçeye denk gelebilecek büyüklüğe sahip Cibuti, Aden Körfezi’nde ve Kızıldeniz girişinde olması sebebi ile bölgede çok büyük bir stratejik bir öneme sahip.
Bu stratejik önem beraberinde, ülke içerisinde ABD, İtalya, Fransa, Japonya gibi 8 ülkenin askeri üstler bulundurmasını getirmiş. Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliği ise yaklaşık 1 yıl önce açıldı.
Cibuti’nin en büyük ikinci şehri olan Tadjura, Osmanlı himayesinde bulunmuş bir şehir. Osmanlı’nın kayıp şehri olarak Tadjura’da halen Osmanlı gelenekleri devam ediyor ve Osmanlı geleneğinin devamı olarak vali ve belediye başkanı dışında şehirde birde Tadjura Sultanı bulunuyor. Sultanın bölgede özellikle psikolojik anlamda büyük etkisi bulunuyor.
Cibuti halkı ise büyük anlamda yokluk ile mücadele ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Cibuti’de 6 yıldır çeşitli yardım çalışmaları gerçekleştirirken bu kurban bayramında da Cibuti halkını unutmadı.
Bölgede 350 hisse kurban kesimi gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı dağıtımları yetimhane, hastane ve yoksul mahallelerde gerçekleştirdi.
İHH İnsani yardım vakfı’nın kurban eti dağıtımlarına Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz beyefendi de katıldı. Cibuti halkı ile kısa zaman içerisinde büyük bir iletişim kuran Hasan Yavuz kurban eti paketlerini ihtiyaç sahiplerine kendisi de dağıttı. Bölge halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan büyükelçi Hasan Yavuz, yardım için Cibuti’ye gelen yardım kuruluşlarına da teşekkür etti.