İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH ve KATAR AİD 15 bin 500 gıda kolisini Suriye'ye gönderdi
İHH, Katarlı yardım kuruluşu Katar AİD İle birlikte 15 bin 500 gıda paketinden oluşan 12 tır yardım malzemesini yapılan basın açıklamasının ardından Suriye’ye gönderdi.
Suriye 16.09.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı, üç yıldır devam eden saldırılarla birlikte açlık ve susuzluğa karşı mücadele eden Suriye halkına yardım faaliyetlerine devam ediyor. Olayların çıktığı günden bugüne kadar 150 milyon TL’ye yakın yardımı Suriye’ye ulaştıran İHH çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinasyon ve Lojistik merkezinde yapılan basın açıklamasında konuşan İHH Genel sekteri Yaşar Kutluay ‘3 yıldır Suriye halkının yanındayız bu sürede onların gıda, barınma ve sağlık ihtiyaçlarını mümkün olduğunca karşılamaya çalıştık’ dedi.

Her geçen gün saldırıların boyutunun değiştiğini ifade eden Kutluay ‘kimyasal saldırılarda nefes almakta güçlük çeken bebeklerin nefes almak için gösterdiği çabaları hepimiz gördük’ diyerek yaşanan zulmün altını çizdi.

“Bağışçılarımızın, Türkiye halkının ve tüm dünyanın aklında biraz da olsa Suriye olsun, Suriyeli çocuklar, kadınlar olsun, onların bizim yardımlarımıza ihtiyacı var.” diyen Kutluay yardım etmek isteyenlerin İHH ile iletişime geçebileceklerini belirtti.

KATAR AİD Kurumu Genel Sekreteri Şeyh Ali Bin Halid El Heciri ise ’Katar ve Türkiye halkı ile beraber Suriyelilerin yanındayız. Bu zamana kadar birçok yardımı bölge halkına ulaştırdık. Bu 12 tır malzeme ile birlikte, 15 bin 500 ailenin mutfağına gıda malzemesi girecek” şeklinde konuştu.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025