İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve Katar AID’den Suriye'ye 34 TIR
İHH ve Katar AID tarafından Suriye halkına ulaştırılmak üzere oluşturulan 34 TIR’lık yardım konvoyu Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısından dualarla uğurlandı.
Türkiye 24.02.2014

Katar'da başlatılan 'Sıcak Kalpler' kampanyası kapsamında İHH, Katar AİD, Sunduk Zekât ve Heyet-Ül Şam’ın ortaklaşa oluşturdukları 34 TIR’lık yardım konvoyunun bir kısmı akşam saatlerinde, kalanı da yarın Suriye halkına ulaştırılacak.

TIR’ların kalkmasından önce düzenlenen törende konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Emin Dağ, Suriye’de kriz başladığından bu yana Türkiye halkının tüm cömertliğini göstererek, insani yardıma ihtiyaç duyan Suriye halkına her türlü insani yaşamsal maddeyi ihtiyaçlarını görmek üzere gönderdiğini söyledi.

34 TIR’dan oluşan konvoyun Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacağını belirten Dağ, “Türkiye’nin değişik STK’larının da desteği ile yürütmekte olduğumuz kampanya kapsamında bu defa Katar’dan partnerlerimiz, İslam dünyasının farklı ülkelerinden misafirlerimiz var. Onlarla beraber 28 bin adet gıda kolisi ile 29 bin adet battaniyeyi Suriye’nin değişik bölgelerinde Halep, İdlib, Humus ve bu bölgelerin kırsalında bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.” dedi.

Dün de İstanbul’dan 75 TIR’ın yola çıktığını ve aynı gün Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 229 TIR’ın hareket ettiğini hatırlatan Dağ, “Böylece İstanbul ve Anadolu’nun diğer bölgelerinden olmak üzere 250’ye yakın insani yardım TIR'ı 2 günde yola çıktı” diye konuştu.

Dağ, bu malzemelerin Suriye’deki insanların sıkıntısını en fazla bir ya da 2 hafta göreceğini ve yardımlara ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından 34 TIR dualar eşliğinde yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022