İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH heyetinden Nepal'de kadın sığınma evine ziyaret
İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi, Nepal'de toplumdan dışlanan Müslüman kadınlara hizmet veren sığınma evini ziyaret etti.
Nepal, Türkiye 04.04.2014

“Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Nepal'in başkenti Katmandu'daki partneri İslami Sangh Nepal'in kurduğu kadın sığınma evini ziyaret eden İHH yetkilileri ve Türk hayırseverlerden oluşan heyet, kadınların sorunları ve sığınma evinde aldıkları hizmetle ilgili bilgi aldı.

Müslümanların nüfusun sadece yüzde 1'ini oluşturduğu Katmandu'da, İslam'ı seçen Hindu kadınların aileleri ve toplumsal çevreleri tarafından dışlandığını belirten İslami Sangh yetkilileri, sığınma evinin öncelikle bu durumda kalan kadınlara kalacak bir yer temin etmek amacıyla kurulduğunu belirtti.

Yetkililer, meslek edindirme kurslarının da düzenlendiği sığınma evindeki kadınların, iş bulmak veya evlenmek suretiyle yardıma ihtiyaç duymaz hale gelince ayrılıp yerlerini yeni sığınmacılara bıraktığını aktardı.
Evde kalan kadınların sayısının değişkenlik gösterdiğini belirten yetkililer, amaçlarının konukları en kısa sürede kendi ayakları üzerinde durabilir hale getirmek olduğunu kaydetti.

İslami Sangh yetkilerinin verdiği bilgiye göre, 7 yıl önce kurulan sığınma evi, son bir yıldır İHH'nın desteğiyle hizmetini sürdürüyor.

İHH heyeti, Türkiye'den getirdikleri oyuncak ve tatlıları evde kalan çocuk ve kadınlara dağıttı.
Heyetin ziyareti sırasında, yakın zamanda Müslümanlığa geçen biri kadın iki Nepalli, sembolik bir törenle kelime-i şehadet getirdi. Yeni isimleri olarak "Muhammed" ve "Fatma"yı seçen Nepalliler, İHH heyeti tarafından da kutlandı.

Nüfusu 27,5 milyon olarak tahmin edilen Nepal'de Müslümanlar toplumun yüzde 4,5'luk bir bölümünü oluşturuyor. Nepal Merkezi İstatistik Bürosu, ülkenin nüfusunu 2011'de 26,6 milyon olarak açıklamıştı.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022