İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan’da gençler dünya evine girdi
Pakistan’da yardım çalışmaları yürüten, kalıcı projeler hayata geçiren vakfımız bölge halkının sosyal ihtiyaçlarını gidermek için de çalışmalar gerçekleştiriyor. Çeşitli projeleri hayata geçirmek için
Pakistan 16.12.2011

Vakfımızın Pakistan’da yaşanan sel afetinin ardından bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar devam ediyor. Yaşanan sel afetinden en fazla etkilenen bölgelerden birisi de Muzaffergah bölgesi oldu. Bölgede pek çok projeye imza atan İHH, yardım çalışmalarından, ev, okul ve medreselere kadar pek çok kalıcı projeyi hayata geçiriyor.

Yapılan bütün bu çalışmalardan farklı olarak İHH ekipleri bölgede selden etkilenen halkın sosyal hayat içerisindeki ihtiyaçlarını giderecek projeler de gerçekleştiriyor. Son olarak çeşitli programlar için Muzaffergah eyaletinin Hamzavala kasabasına giden İHH ekipleri maddi imkansızlıklardan ötürü evlenemeyen 15 genci evlendirdi. Gençler için tüm masrafları İHH tarafından karşılanan bir düğün yapıldı. Bölgedeki İHH ekibi de düğüne iştirak ederek gençlerin mutluluğuna şahitlik ettiler.

Kasaba halkının katıldığı törende bir konuşma yapan İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay gençlere bir ömür boyu mutluluk dilerken Pakistan halkı ile Türkiye halkı arasındaki kardeşlik bağlarının çok eskilere dayandığını belirtti. Türkiye halkının elinden geldiğince Pakistan halkına destek olacağını söyleyen Kutluay, iki kardeş ülkenin el ele vererek bir çok sorunun üstesinden gelebileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından gençlerin nikahı kıyılırken İHH ekibi de gençlerin nikah şahidi oldular. Yeni evli çiftlere çeşitli hediyeler de takdim edildi. Program düğün yemeği ile son buldu.

Vakfımızın çalışmalarını yerinde incelemek ve çeşitli açılışlar gerçekleştirmek için bölgeye giden ekipler düzenlenen düğün programının ardından 100 çocuğa bisiklet hediye etti. Bazı bölgelerde çocuklar okullarına gidebilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyorlar. Yapılan bisiklet dağıtımları ile çocuklar artık okullarına daha rahat bir şekilde gidip gelebilecekler. Bisikletlerini alan çocuklar büyük bir mutluluk ile pedalları çevirirken heyettekilere teşekkür ettiler.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024