İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Van yetimlerinin yanında
İki kez üst üste depremle sarsılan Van’daki yıkımın boyutları her geçen gün biraz daha büyürken, başından beri bölgeden ayrılmayan İHH, felakette ailesini kaybeden çocukları unutmadı. Bölgede rehabili
Türkiye 06.12.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri deprem bölgesi Van Merkez ve Erciş’te yürüttükleri yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Felaketin hemen ardından bölgeye koşan İHH ekipleri acil ihtiyaçların giderilmesi yanında kalıcı projeleri hayata geçirmeye başladı.

İlk olarak arama-kurtarma, barınma, gıda gibi acil ihtiyaçlar için çalışmalarını yürüten ekiplerimiz, bir yandan da rehabilitasyon ve psikolojik destek çalışmalarına yöneldi. Gerçekleştirdiğimiz ev ziyaretleri ve sosyal çalışmalarla oluşturduğu kriz masasına gelen talepler neticesinde depremde yetim kalan 196 çocuğa ulaştık.

Depremin ilk haftasında Erciş’te profesyonel ve gönüllülerden oluşan 7 kişilik bir “yetim ve kimsesiz çocuklar kayıt ekibi” kuran İHH, depremde yetim kalan çocuklara ek olarak Van ve Erciş’te çeşitli nedenlerle yetim kalan ve depremden sonra yaşam şartları daha da kötüleşen çocukların da bulunduğunu tespit etti.

Van’la birlikte Türkiye’nin 30 ilinde yetim çalışmaları yapan vakfımız, daha önce bakımı üstlenilmiş olan çocuklara ek olarak depremin yetim bıraktığı çocukları da 2007 yılından bu yana uyguladığı Sponsor Aile Sistemi’mize dahil ettik.

İHH ayrıca depremden etkilenen çocuklar için bir rehabilitasyon ve psikolojik destek programını da uygulamaya koydu. Pedagog, psikolog ve eğitimcileri de içeren bir İHH ekibi çeşitli eğlence etkinlikleri, oyuncak ve eğitici materyallerle çocuklara yaşadıkları zorlu yaşam koşullarını unutturmaya çalışıyor.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

[video-109]

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024