İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH-AYDER Kadın kollarından Suriyeli mültecilere ziyaret
İHH-AYDER Kadın kolları, Türkiye'de yaşayan mültecilere ve Suriye’deki mülteci kamplarına ziyaretlerde bulunarak gıda paketleri, oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıttı.
Türkiye 03.04.2014

İHH-AYDER yönetim kurulu üyelerinden İhsan erdim, Erhan Avcu, İHH-AYDER Kadın kollarından katılan 7 üyesi ile mültecilere 3 gün süren ziyaret gerçekleştirdiler.

Osmaniye nüfusunun 100 bin olduğunu ancak burada yaklaşık 50 bin mültecinin yaşadığını ve yaşam koşullarının kötü olduğunu ifade eden İHH-Osmaniye temsilcisi “50 metrekare evlerde 30 veya 35 kişi yaşıyorlar. Osmaniye nüfusunun küçük olmasından dolayı yardım konusunda yetişemiyor. Mültecilerin ihtiyaçlarına bundan dolayı sürekli diğer şehirlerden yardım geliyor. Bugün Konya’dan gelen yardımlarla mazlumlar sevinecek inşallah.”dedi.

İHH-AYDER Kadın kolları tarafından Osmaniye’de 100 adet gıda paketinin yanı sıra battaniyeler ve çocuklara hediyeler dağıtılırken yardım gönüllüleri ayrıca yaralıları da ziyaret etti.



Ziyaretler esnasında 19 yaşında, bombalar sırasında babasını kaybeden ve ayakları kırılan bir kişi ziyaret eden İHH-AYDER Bayanlar Komisyonu Başkanı Zehra Erdim şunları kaydetti: “Osmaniye’deki doktorlar gencin tedavisinin Türkiye`de yapılamayacağını ifade etmişler. Bizde sonuçları İHH-AYDER gönüllüsü olan bir doktorumuza gösterdik ve ülkemizde Konya, Ankara, İstanbul gibi şehirlerde ameliyat edilebileceğini ve sağlıklı bir şekilde yürüyebileceğini ifade etti. Bizlerde İHH-AYDER Bayanlar Komisyonu olarak gencin tedavi masraflarını karşılayacağımızın müjdesini aileye verdik.

Yardım gönüllüleri Osmaniye’den sonra Suriye’de Babusselam, Babunnur, Şemmarin kamplarını sırasıyla ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından konuşan İHH-AYDER Kadın Kolları Başkanı Zehra Erdim, gördükleri ve acılarına ortak olmaya çalıştıkları mültecilerin acılarını yaralarını sarmanın zor olduğunu ama Hz İbrahim olayındaki karınca misali gibi üstlerine düşeni yapmak için yola çıktıklarını belirtirken “Elhamdülillah birçok mülteci kardeşimiz ile bir araya gelip yardımlar ulaştırdık. Tabii ki görevimiz bitmedi aksine arttı Ve İHH-Ayder kadın kolları olarak üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024