İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Çad'a sığınan Orta Afrikalı mültecilere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika’da meydana gelen olayların ardından kaçarak Çad sınırına sığınan halka yardım etmek için harekete geçti. Çad-Orta Afrika sınırına giden İHH Acil Yardım ekibi kamplarda yaptığı çalışmaların ardından yardım faaliyetlerine başladı.
Afrika, Çad, OrtaAfrikaCumhuriyeti 04.03.2014

Orta Afrika’da siyasi bir kriz olarak başlayan olaylar hem eski yönetim taraftarları hem de özellikle bölgede etkin olan Fransa’nın tutumu dolayısıyla birden Hristiyan-Müslüman savaşına dönüştü. Eski devlet başkanı François Bozize destekçisi olan anti-Balaka çetesi üyeleri ülke içerisinde Müslümanlara karşı bir sürek avı başlatmış, Müslümanların köylerini basıp evlerini yakarak toplu katliamlara sebep oldu. Anti Balaka üyelerinin başkent sokaklarında Müslüman gençleri linç edip bedenlerini yaktığı görüntüler tüm dünya medyasın dahi yer buldu.

Bölgede yaşanan bu katliamlara dayanamayan bir çok Müslüman evlerini terk ederek Çad sınırına sığınarak kamplarda yaşamaya başladı. İHH insani Yardım Vakfı, Çad sınırına sığınan Orta Afrika halkına destek olmak için harekete geçti.

Hızlı bir şekilde hareket eden İHH Acil yardım ekipleri zorlu bir yolculuğun ardından Çad-Orta Afrika sınırında bulunan Gore kampına ulaştı. Yaklaşık 10 bin kişinin kaldığı kamp hakkında bilgi alan İHH Acil Yardım Ekipleri, hızlı bir şekilde yardım faaliyetlerine başladı.

Kamptaki izlenimlerini aktaran İHH Acil Yardım Sorumlusu Erhan Çelik, Gore kampının bundan yaklaşık 2 ay önce kurulduğunu belirterek, “Kampta şu an için yaklaşık 10 bin kişi bulunuyor ve bu sayı devamlı artıyor.

Kampa şu ana kadar sadece BM’nin sadece bir defa ilaç yardımı olmuş. Onun dışında yardım alamamışlar. Kampta kalanlar ve yetkililer bizi görünce çok mutlu oldular” dedi.

ELBİSELERİNİ KESEREK ÇADIR BEZİ YAPIYORLAR

Kampta kalanların buraya ulaşabilmek için 3 gün yol yürüdüğünü anlatan Çelik şöyle devam etti: “ İnsanlar, Orta Afrika’daki olaylar katliama dönüşünce çaresizce yola düşmüşler. Aralarında 3 hatta 4 günlük yürüyüşün ardından buraya ulaşabilenler var. Kampta şartlar çok kötü ancak buna da şükrediyorlar çünkü orada kalsaydık öldürülecektik diyorlar. Burada kalan pek çok kişinin çadırı dahi yok yanlarında sadece birkaç parça elbise getirmişler onları da çadır yapmak için kullananlar olmuş. Elbiselerini keserek güneşten ve yağmurdan korunmak için çadır haline getirmişler.”

İHH ekipleri kampta kalan mültecilere acil olarak gıda malzemesi dağıtımlarına başladı.

 

Orta Afrika'ya bağışta bulunmak için tıklayın

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024