İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Gazze saldırısı protestosu ve basın açıklaması
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı basın açıklamasında, Gazze'ye yönelik saldırıları kınadı ve Filistin'e yardım çağrısında bulundu.
Türkiye 10.07.2014

[videoGaleri-481]Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan Yıldırım, "Üzülerek söylüyorum, buradaki Yahudi cemaatine çağrıda bulunuyorum. Biz Yahudi düşmanı değiliz, dünyayı böyle kandırmayın. Şu anda İsrail'deki bu saldırıyı kınayan Yahudiler de var. Dünyanın her tarafında eylemler örgütleniyor. Buralara Yahudiler de katılıyor. Siyonistlere sesleniyoruz, siyonistlere destek veren Türkiye'deki siyonistlere sesleniyoruz. Sakın ha uçaklara binip de İsrail'in yanında Filistinlilerle savaşmak için buradan yola çıkmayın." diye konuştu.

Saat 13.00 sıralarında Galatasaray önünde toplanan İHH üyeleri ve gönülller, 'Her yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz', 'İstanbul'dan Gazze'ye bin selam' şeklinde sloganlar attı. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan grup, 'Gazze kuşatması direnişle kırılacak', 'Gazze'ye İsrail saldırısını durdurun' yazılı pankartlar açtı.



SİVİL İNSANLAR VURULUYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'deki saldırılarda İsrail'in sivilleri vurduğunu belirterek, "Şu ana kadar 700'e yakın yaralı, 70'ten fazla şehit var. İsrail askeri noktaları vurduğunu söylüyor ama vurulan yerlerin ancak yüzde 5'i askeri değerlendirilebilir. Sivil insanlar vuruluyor, dünyayı kandırıyorlar" dedi.

SİYONSTLERE DESTEK VERMEYİN

Bülent Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Biliyoruz ki Siyonist İsrail'in parasının çoğu Türkiye'de yaşayan siyonist kökenli insanlarındır. Bu nedenle bu siyonistlere diyoruz ki 'İsrail'deki gücünüzü kullanın ve bu saldırıyı durdurun. Bu saldırı sadece İsrail'deki siyonistelere zarar vermez, sizlere de zarar verir. Çağrıda bulunuyorum. Siyonist firmaların ürünlerini boykot etme kararımız vardır. Türkiye'deki siyonist firmaların hepsi biliniyor. Hangi firmaların MOSSAD'a vergi verdiğinin bilinmediği mi zannediliyor. Aklınızı başınıza alın."



CAMİLERE SALDIRI PROVAKATİF

İstanbul'da Esenyurt'ta bir camiye yönelik saldırılara da değinen Yıldırım, "Türkiye'deki bir takım camilere saldırı olduğunu biliyoruz. Bu saldırıların provakatif amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ne Caferi ne sünni camisine asla saldırılmamalıdır. Bunu fırsat bilen güçler, Gazze'yi boğuyorlar" dedi.

GAZZE'YE YARDIM ÇAĞRISI

Gazze'deki saldırılar nedeniyle ağır yaralıların olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu yaralıları dışarı çıkarmak zorundayız. Ameliyat malzemeleri bitmek üzere, ilaç ihtiyacı var. Bir an önce Refah kapısının insani yardımlara açılması için elden gelen bütün çabaların gösterilmesi gerekiyor" dedi. Bütün sivil toplum ve yardım kuruluşlarını Gazze için düzenlenecek bir yardım kampanyasında birleşmeye çağıran Yıldırım, "Bu yardım kampanyasını Gazze'ye kadar ulaştıralım. İster deniz yoluyla ister karadan bunları Gazze'ye ulaştıralım. Gazze'yi yalnız bırakamayız" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için yarın Fatih Camisi'nde Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılınacağını bildirerek, tüm müslümanları gıyabi cenaze namazına beklediklerini ifade etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024