İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Kırgızistan’a kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında hayırseverlerin destekleri ile Kırgızistan’a kömür ulaştırdı. Yardımlar sonucu 190 ailenin yuvası ısındı.
Kırgızistan 08.02.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumlara gıda, giyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımlarını sürdürüyor. Bu bölgelerden biri de Orta Asya.

İHH, her kış olduğu gibi bu dönemde de iklim şartlarının ağır geçtiği Kırgızistan halkına kömür ulaştırdı. Kırgızistan’ın Çüy (Bişkek), Osh, Celalabat, Talas ve Narın bölgesinde her aileye 1 ton olmak üzere toplam 190 aileye kömür yardımı yapıldı.

img-20170207-wa0002.jpg

“Hayırseverlerin destekleri ile yardımlarımızı sürdüreceğiz”

İHH Orta Asya Kafkasya Masası Koordinatör Yardımcısı Ruslan Ayvazov, “yaklaşık 4-5 ay boyunca yağan kar erimiyor. Bu nedenle de halk yiyecek ve ısınma sorunu yaşıyor. Biz de İHH olarak, soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımı yaparak bir nebze de olsa yaralarına derman olmayı amaçladık” dedi.

Ayvazov ayrıca soğuk hava şartlarının Nisan aylarının sonuna kadar devam ettiğini ve hayırseverlerin desteği sürdüğü müddetçe kış yardımlarına devam edeceklerini belirtti.

img-20170207-wa0012.jpg

İHH 5 kıtada

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın faaliyet yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024