İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Libya halkına ilaç ve Ramazan yardımı
İHH, son yıllarda yaşanan iç çatışmalardan dolayı zor günler yaşayan Libya halkına ilaç ve Ramazan kolisiyle destek oldu.
Afrika, Libya 28.05.2016

İHH, son yıllarda yaşanan iç çatışmalardan dolayı zor günler yaşayan Libya halkına ilaç ve Ramazan kolisiyle destek oldu. 

Libya’nın bazı bölgelerinde 2 yıldır süren çatışmalardan dolayı ciddi ilaç sıkıntısı yaşanıyor.Sirte şehri bunun sıkıntısını en üst düzeyde yaşayan şehirlerden birisi. İHH heyeti, Libya’nın Sirte şehrinde devam eden çatışmalar dolayısıyla yaralananlar için Misrata Merkez Hastanesine ağır yaralıların ameliyat sonrası için gerekli olan 550 kiloluk ilaç teslim etti. 400 yataklı hastane olan Mısrata Merkez Hastanesi yaralılara acil müdahale yapabilmek için salonlarda da yedek yatak hazır tutuyor.

Ayrıca İHH heyetiyle birlikte gelen Uluslararası Doktorlar Birliği’nden (AİD) Doktor Mustafa Yılmazda hastanede çeşitli incelemelerde bulundu. Hastanede ciddi ilaç ve malzeme sıkıntısı yaşandığını belirten Yılmaz, hastanede cihazların yedek parça ve basit tamir işleri olduğunu ancak ülkede uzun süren çatışmalarda dolayı cihazların tamiri için kalifiye eleman bulunamadığını ifade etti.

Ramazan yardımları başladı

Uzun süredir çatışma altında bulunan Bingazi’de de 800 paket Ramazan kolisi ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Bingazi Belediyesi Kriz Merkezine teslim edildi. Çatışmalarda dolayı bölgeye gemilerle ulaşım sağlanabiliyor. Ramazan ayında yardımların devan edeceği Libya’da Bin Velid, Ubari, Trablus ve Misrata’da da Ramazan çalışmaları yapılacak.

İHH heyeti daha sonra Misrata Körler Okulu ziyaret etti. Okul hakkında heyete bilgi veren Okul Müdürü Şeyh Abdulbasit Beslem çatışmalardan dolayı kendilerine yeterli desteğin yapılamadığını, okulun temel malzemeleri bulmakta dahi zorlandığını ifade ederek Türkiye’de bu alanda çalışma yapan STK’larla beraber çalışıp destek almak istediklerini ifade etti.

Misrata Hastanesi ve Bingazi Belediyesi yetkilileri İHH’nın devrimin yaşandığı 2011 yılından günümüze kendilerini yalnız bırakmadıklarını sürekli kendilerini desteklerini belirterek vakfın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerini belirtti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ayn el Arab’a (Kobani) yardım ulaştırmaya devam ediyor
İHH, Ayn el Arab’a (Kobani) yardım ulaştırmaya devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ayn el Arab’ın kırsalında bulunan köylerde yaşayan ailelere Fırat Nehri üzerinden kayıklarla yardım ulaştırıyor.
28.01.2026
İHH, Ayn el Arab’da (Kobani) çatışmalardan etkilenen sivillere insani yardım gönderdi
İHH, Ayn el Arab’da (Kobani) çatışmalardan etkilenen sivillere insani yardım gönderdi
Suriye’de yaşanan çatışmalar kapsamında ilan edilen ateşkesin 15 gün daha uzatıldığı bildirildi. Ateşkesin uzatılmasıyla birlikte Ayn el Arab’a doğru insani yardım koridoru açıldı.
25.01.2026
İHH, 2025 yılında Sudan’da 1 milyon 726 binden fazla kişiye ulaştı
İHH, 2025 yılında Sudan’da 1 milyon 726 binden fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılı boyunca Sudan’da sürdürdüğü insani yardım çalışmalarıyla iç savaştan etkilenen 1 milyon 726 bin 390 kişiye yardım ulaştırdı.
13.01.2026