İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilere destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de 15 Martta başlayan ve iki ayı aşkın bir süredir sivil halka yönelik olarak devam ettirilen şiddet nedeniyle Lübnan’a sığınmak zorunda kalan mültecilere gıda ve giys
Lübnan, Suriye 24.05.2011

Suriye’de Esad yönetimi sivil halka uyguladığı baskıyı her geçen arttırıyor. Baskılara dayanamayanlar ise doğup büyüdükleri topraklarını terk etmek zorunda kalıyorlar. Can tehlikesi nedeniyle günlük kıyafetleriyle ve yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile yollara düşen Suriyeli muhacirlerinyoğun olarak sığındığı ülkelerden birisi de Lübnan. 

İHH İnsani Yardım Vakfı zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Suriyeli mültecilere destek olmak için Lübnan’a acil yardım ekibi gönderdi. İHH ekibi mültecilerin yoğun olarak yaşadığı ve Suriye sınırına en yakın nokta olan Akar bölgesindeki Halid kasabasına ulaştı. Suriye-Lübnan sınırında bulunan El-Aridah ve Telkelah kentlerinden gelen mültecilerin yaşadığı Halid bölgesinde, ekibimiz tarafından 400 aileye gıda yardımı yapıldı. Ayrıca yanlarına giysi bile alamadan bulundukları yerlerden çokmak zorunda kalan ailelere giysi yardımı da yapıldı.

İHH ekibine yaşadıklarını anlatan mülteciler, Suriye’de yaşananların açıkça insan hakları ihlalleri olduğunu ve şiddetin her geçen gün daha da artmakta olduğunu anlattılar. Mülteciler, 2 hafta önce Suriye askerlerinin tank ve silahlarla köyleri bastığını ve birçok kişinin kaçmak zorunda kaldığını dile getirirken, evlerini terk ederek başka yerlere sığınmak zorunda kalan ailelerin evlerinin yağmalandığını söylediler.  Lübnan’a sığınan mülteciler bütün akrabalarını geri bıraktıklarını ve birçoğunun hayatından endişe ettiklerini de belirttiler.  

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024