İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilere destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de 15 Martta başlayan ve iki ayı aşkın bir süredir sivil halka yönelik olarak devam ettirilen şiddet nedeniyle Lübnan’a sığınmak zorunda kalan mültecilere gıda ve giys
Lübnan, Suriye 24.05.2011

Suriye’de Esad yönetimi sivil halka uyguladığı baskıyı her geçen arttırıyor. Baskılara dayanamayanlar ise doğup büyüdükleri topraklarını terk etmek zorunda kalıyorlar. Can tehlikesi nedeniyle günlük kıyafetleriyle ve yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile yollara düşen Suriyeli muhacirlerinyoğun olarak sığındığı ülkelerden birisi de Lübnan. 

İHH İnsani Yardım Vakfı zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Suriyeli mültecilere destek olmak için Lübnan’a acil yardım ekibi gönderdi. İHH ekibi mültecilerin yoğun olarak yaşadığı ve Suriye sınırına en yakın nokta olan Akar bölgesindeki Halid kasabasına ulaştı. Suriye-Lübnan sınırında bulunan El-Aridah ve Telkelah kentlerinden gelen mültecilerin yaşadığı Halid bölgesinde, ekibimiz tarafından 400 aileye gıda yardımı yapıldı. Ayrıca yanlarına giysi bile alamadan bulundukları yerlerden çokmak zorunda kalan ailelere giysi yardımı da yapıldı.

İHH ekibine yaşadıklarını anlatan mülteciler, Suriye’de yaşananların açıkça insan hakları ihlalleri olduğunu ve şiddetin her geçen gün daha da artmakta olduğunu anlattılar. Mülteciler, 2 hafta önce Suriye askerlerinin tank ve silahlarla köyleri bastığını ve birçok kişinin kaçmak zorunda kaldığını dile getirirken, evlerini terk ederek başka yerlere sığınmak zorunda kalan ailelerin evlerinin yağmalandığını söylediler.  Lübnan’a sığınan mülteciler bütün akrabalarını geri bıraktıklarını ve birçoğunun hayatından endişe ettiklerini de belirttiler.  

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
Sudan’da 15 Nisan 2023’ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. İç savaştan dolayı 14 milyonu çocuk olmak üzere 25,6 milyon insan, insani yardıma muhtaç durumda. İç savaş yüzünden, 9,9 milyon kişi ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İç savaşın başladığı tarihten şu ana kadar birçok insani yardım çalışmasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak 3 farklı şehirde binlerce insana gıda, sıcak yemek ve hijyen malzemesi desteği verdi.
13.09.2024
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’de yaşanan selin ardından, 520 aileye barınma malzemesi ve gıda paketi desteği ulaştırdı.
12.09.2024
İHH Bangladeş’te acil yardım çalışmalarını sürdürüyor
İHH Bangladeş’te acil yardım çalışmalarını sürdürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'te 5,6 milyon kişiyi etkileyen sellerin ardından ülkeye yönelik başlattığı acil yardım çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf tarafından şu ana kadar, 18 bin kişiye sıcak yemek, 500 aileye ise kumanya ve kuru gıda yardımında bulunuldu. Ayrıca, İHH tarafından kurulan mobil klinikte de her gün 200 kişiye sağlık hizmeti veriliyor.
03.09.2024