İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Musul’a 22 TIR yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Katarlı yardım kuruluşları ile birlikte Musul’a 22 TIR acil yardım malzemesi gönderdi.
Irak 26.01.2017

Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin işgali ile başlayan kargaşa ortamı hala devam ediyor. Bölgede halk, kendi toprakları içinde mülteci durumuna düşmüş ve bir nevi sürgün hayatı yaşıyor. Bu nedenle ülkede istikrar tamamen çökmüş, mezhep savaşlarıyla ortalık alevlendirilmiş, bölge güvenli olmaktan çıkmış durumda.

Böyle bir kaos ortamında insanlar, en güvenli yerlere gitmeyi tercih ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da, Katar Hayriyye Kurumu ve Munazzama Dave İslamiye Katar Ofisi ile birlikte Musullu mültecilere yardım elini uzattı. İHH, Musul’dan kaçarak Kuzey Irak’ın; Duhok, Erbil ve Kerkük şehirlerine göçen mültecilere dağıtılmak üzere 22 TIR acil yardımı bölgelere gönderdi.

ihh-kuzey-irak-yardim-4.jpg

9 çeşit yardım malzemesi

İçerisinde; 30 bin battaniye, 7 bin 500 hasır, bin 250 termos, 150 ton bulgur, 75 ton makarna, 50 ton un ve 6 bin 600 yatak bulunan TIR’lar, İHH Kilis Koordinasyon Merkezi’nden uğurlandı. Yardımlar ayrıca, bölgede satın alınacak olan bin 750 soba ve bu sobalar için 175 bin litre mazot yardımlarını da kapsıyor.

ihh-kuzey-irak-yardim-1.jpg

“Yardım çağrısına duyarsız kalamadık”

İHH Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, 22 TIR yardım malzemesini Iraklılara göndereceklerini ifade ederek, "İnsanı yardım konvoyuna destek olan Hayriyye ile Dave İslamiye Kurumu’na teşekkür ediyorum. Nasıl ki bundan önce Süleymaniye'deki Kürt kardeşlerimize yanına gittiysek, nasıl ki Felluce'deki Arap kardeşlerimizin yanına gittiysek, Kerkut'teki Türkmen kardeşlerimize nasıl yardım ettiysek, bugünde Musul'daki kardeşlerimiz, içerisinde Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimiz yaşıyor. Onların yardım çağrısına duyarsız kalamazdık" dedi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Musullu göçmenlere daha önce de 6 bin battaniye yardımı yapmıştı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Haseke’de 1000 aileye insani yardım
İHH’dan Haseke’de 1000 aileye insani yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin güneydoğusundaki Haseke ilinde 1000 aileye yardım ulaştırdı.
09.04.2026
İstanbul’da işgal ve zulme karşı yüzlerce araçlık konvoy
İstanbul’da işgal ve zulme karşı yüzlerce araçlık konvoy
İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, İsrail ve ABD’nin bölgede gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek amacıyla yüzlerce aracın katılımıyla bir araç konvoyu düzenlendi.
İstanbul
08.04.2026
Türkiye'den İran'a 5 tır insani yardım
Türkiye'den İran'a 5 tır insani yardım
İsrail ve ABD saldırılarının hedefindeki İran için harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul ve Mersin’den toplam 4 tırlık yardım malzemesini bölgeye uğurladı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ilaç ve medikal malzeme yüklü bir tırın daha gönderilmesi planlanıyor.
İstanbul, Mersin
06.04.2026