İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya büyük yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2016 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yaptığı 7 milyon 346 bin euroluk yardım ile 2 milyon 720 bin kişiye ulaştı.
Afrika, Ortadoğu 26.01.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı; savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın yardım faaliyetleri yürütmeye devam ediyor. Bu bölgeler arasında yer alan Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 2016 yılı içerisinde; gıda güvenliği, barınma, sağlık, eğitim, beslenme, temizlik ve dini - kültürel faaliyetler kapsamında 11 ülkeye yardım ulaştırıldı.

Toplamda 7 milyon 346 bin Euro değerinde yardımla 2 milyon 720 bin kişiye ulaşan İHH, Suriye hariç en fazla yardımı iç karışıklıkların devam ettiği Yemen’e yaptı. Yemen’i; sırası ile Filistin, Lübnan, Irak, Libya, Ürdün, Tunus, Mısır, İran, Fas ve Cezayir izledi.

158 kişi bölgelere gönderildi

Projeleri yerinde incelemek ve faaliyetleri sürdürmek amacı ile bölgelere ulaşan 158 kişi, gittikleri ülkelerde toplamda 305 gün bulundu.

irak-battaniye-dagitimi-subat-2016-17.jpg

“Eğitim ve kültür faaliyetlerine ağırlık vereceğiz”

İHH Ortadoğu Koordinatörü Emre Kaya, 2016 yılı içerisinde en fazla yardımı gıda güvenliği alanında yaptıklarını, 2017 yılı içerisinde de eğitim ve kültür faaliyetlerine daha fazla önem vermeyi hedeflediklerini söyledi. Kuzey Afrika’ya çeşitli nedenlerden dolayı çok fazla yardım ulaştıramadıklarını da ifade eden Kaya, yine bu sene içerisinde o bölgeye daha fazla ağırlık vererek yardımları olması gereken düzeye çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

İHH, 2015 yılında 9 ülkede 8 milyon 730 bin Euro bütçe ile 2 milyon 334 bin kişiye yardım ulaştırmıştı.

lubnan-suriyeli-turkmen-multecilere-gida-ve-ba.jpg

İHH, mazlumların sesi olmaya devam edecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2017 yılında da faaliyet gösterdiği tüm ülke ve bölgelerde mazlumların sesi olmaya devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024