İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Pakistan'daki yetimlere şefkat eli
İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'deki hayırseverlerin yardımı ile Pakistan'daki yetimler için sekiz bloktan oluşan yeni bir eğitim kampüsünün temelini attı.
Pakistan 13.01.2014

Pakistan'da 2005 yılındaki deprem ve 2010 yılındaki sel felaketinin ardından yüzlerce çocuk annesiz ve babasız kaldı. Daha önce ülkede yardıma muhtaç aileler için sosyal sorumluluk projesi yapan İHH, 2005 yılından itibaren hayırseverlerin yardımı ile yetimhane kumaya başladı.

Pakistan'da büyük ilgi gören İHH yetimhanelerine bir yenisini eklemek amacıyla 12 Ocak Pazar günü de Haripur kentinde sekiz bloktan oluşan yeni bir eğitim kampüsünün temeli atıldı.

İHH Başkan Yardımcısı Yusuf Bilgin, İHH'nın bölgeye ilk günden itibaren birçok projeyle yardım götürdüğünü söyledi. Bilgin, Afganistan'dan kaçıp Pakistan'a sığınan binlerce aileye destek verdiklerini, burada kamplarda kalan ailelere ilk ulaşan ekiplerden biri olduklarını vurguladı.

Bilgin, İHH'nın bölgeye uzak olmadığını söyledi ve "Bölgede sosyal yardım ve son olarak da yetimhane çalışması yaptık" dedi.

Bugün temeli atılan yetimhane projesinin uluslararası düzeyde kolej eğitimi verebilecek nitelikte hazırlandığını vurgulayan Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu projeden öncelikli olarak yetimler, yoksul ve eğitim imkanına kavuşamayan öğrenciler istifade edecek. Bu ilk projemiz değil. Bölgede daha önce açtığımız beş yetimhanemizde 700 civarında yetim ve 2000'in üzerinde yardıma muhtaç öğrenci eğitim görüyor. Bugün temelini attığımız okul, bölgenin en önemli eğitim kurumlarından biri olacak. Dört blok erkek öğrenci, dört blok da kız öğrenciler için eğitim kompleksi yapacağız. Bunların eğitim ve öğretime başlamasıyla burada kurmayı düşündüğümüz üniversiteye de bir adım yaklaşmış olacağız. Bu projeleri ülkemizin hayırseverinin yardımlarıyla hayata geçiriyoruz. Kompleksin yetimhane yurdu ve yemekhanesini Bursa'daki hayırseverler, diğer sosyal donatılarından birini de Konya'daki hayırseverler yapıyor. Bu projenin tamamını ise bu yardımlarla hayata geçireceğiz."

Bilgin, bölgede İHH'nın çok güzel karşılandığını, bu projelerle Pakistanlıların Türk insanının hamiyetperver özelliğini de daha yakından öğrenme fırsatı bulduğunu kaydetti.

 

"İki ülke insanını yaklaştıran proje"

İHH'nın Pakistan'daki projeyi birlikte yürüttüğü Khubaib Vakfı'nın Başkanı Nedim Ahmet Han, İHH'nın çalışmasını ülkede yaşayan yetimlerin yüreğine hitap eden bir proje olarak nitelendirdi. Değişik sebeplerle hayatını kaybeden ailelerin çocukları ile yardıma muhtaç öğrencilerin eğitim aldığı yetimhanenin bölgede yeni bir bakış açısı oluşturduğunu aktaran Ahmet Han, kendi nesillerinin Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşliği bildiğini, yeni neslin ise bunu bilmediğini söyledi. Ahmet Han, yaşanan bazı felaketlerin unutulmuş duyguları yeniden hatırlattığını belirten Ahmet Han, şunları kaydetti:

"2005 yılına kadar Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkiler diplomatik düzeydeydi. 2005 yılında yaşanan felaket sonrasında iki ülke arasındaki ilişki eski kardeşlik düzeyine ulaştı. Pakistan halkı, iki önemli felaket sonrasında Türk halkına daha da yaklaştı. Buradaki insanlar Türk halkına minnettar. İHH'nın yeni yaptığı eğitim projesi, iki ülke insanını birbirine daha da yaklaştırdı. Tarihten gelen kardeşliğimiz bizi dün olduğu gibi bugün de yanıltmadı. İHH başta olmak üzere bölgede çalışan bütün hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz."

Konuşmaların ardından yeni eğitim kompleksin temeli atıldı. Bu arada, Türkiye'den gelen bir grup eğitimci de İHH'nın Pakistan'da kurduğu yetimhaneleri gezerek incelemelerde bulundu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024