İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Suriye için yardım seferberliği çağrısı
Açlık ve sefaletin ölümcül boyutlara ulaştığı Suriye’deki mülteciler için yeni bir yardım seferberliği başlatılması için Türkiye halkı ve dünya kamuoyunu hârekete geçmeye çağırıyoruz.
Suriye 08.11.2013

Esed rejiminin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşamaya mahkum olan yüz binlerce insan var. İç savaşın üçüncü yılında, 5 milyonu çocuk 15 milyon Suriyeli mülteci açlık ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye’de muhasara altındaki bölgelerde mültecilerin yaşadığı kamplarda insanlar açlıktan kedi, köpek eti yemek zorunda kalıyor. Buna şimdi bir de acil kışlık ihtiyaçların eklenmesiyle krizin boyutunun ölümcül noktalara ulaştı.

Bölgede bulunan İHH ekiplerinin aktardığı bilgilere göre, kamplardaki mülteciler kedi-köpek yemekten bıkmış durumdalar. Çocukların açlıktan ağlıyor. Din adamları çare olarak kadın ve çocukların aç kalmaması için erkeklerin oruç tutması yönünde fetvalar veriyor. Guta’da mısırın tonu 700 dolardan 2 bin 500’e çıktı, böyle giderse 5 bin’i bulabilir. Esed rejimi, mültecilerin aç kalması için buğday, mısır, arpa gibi temel besin ürünlerini fiyatının çok üzerinde topluyor.

KIŞLIK İHTİYAÇLAR

İHH Suriye Bölge Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu da mülteci sayısının giderek artması nedeniyle kamplarda gıda ihtiyacının had safhaya ulaştığını belirterek, “Bunun yanında Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Antakya-Hama-İdlib-Haleb arasında kalan bölgede yaklaşan kış mevsimi nedeniyle battaniye, kışlık elbise, yağmurluk, sünger yatak, halı, hasır gibi acil ihtiyaçlar var. Bu bölgelerde pek çok yere gece elektrik verilemediği için insanlar karanlıkta yaşıyor. Şarjlı ışıldak alınarak bu soruna geçici bir çözüm bulunabilir. Ayrıca bölgede sık sık yangınların meydana gelmesi nedeniyle çadır kentlerde sivil savunma ekipleri kurulması gerek” dedi.

Yaşanan bu faciaya dur demek ve yaklaşan kış mevsimi şartları düşünülerek bölgedeki insanlara ulaştırılmak üzere yeni bir yardım seferberliğine ihtiyaç var. Tüm halkımızı ve dünya kamuoyunu Suriye'deki bu insanlık dramına karşı acilen hârekete geçmeye çağırıyoruz.

ACİL YARDIM PAKETİ

Suriye için hazırlanan acil yardım paketinde, içinde bulgurdan, makarnaya, şekerden zeytinyağına kadar 14 ürünün yer aldığı 60 TL bedelindeki ‘Gıda Paketi’, yeni doğan bebekler ve 5 yaş altı çocuklar için bebek mamasından bebek bisküvisine 8 ürünün bulunduğu 30 TL’lik ‘Bebek İhtiyaç ve Gıda Paketi’ ile bir günlük maliyeti 14 bin 500 TL'yi bulan yaklaşık 150 bin ekmeğin üretildiği fırın yer alıyor. Kampanyaya destek vermek isteyen hayırseverler İHH’nın banka ve posta çeki hesaplarına doğrudan ve online bağış yoluyla ya da vakıf merkezine gelerek elden bağışlarla yardım eli uzatabilecek.

SOSYAL MEDYADA #KedilerÖlmesin KAMPANYASI

Basında Suriye’de Esed rejiminin muhasara altında tuttuğu bölgelerde insanların açlıktan kedi eti yediğine dair haberler yer alıyor. Ancak yaşanan bu faciayla ilgili uluslar arası toplum hârekete geçmemiştir. Bunun üzerine biz de madem Suriye’deki insanların hayatının bir değeri yok, belki hayvan hakları örgütlerinin dikkatini çeker de hârekete geçer diyerek sosyal medyada #KedilerÖlmesin etiketiyle kampanya başlattık. Kampanyanın başladığı Çarşamba günü #KedilerÖlmesin etiketi 17:30 itibariyle TT (Trending Topics) listesine girdi ve 1. sıraya kadar yükseldi. Kısa sürede onbinlerce takipçi ise RT (retweet) yaparak kampanyayı destekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024