İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Suriye’de son bir yılda 700 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 2022 yılı içerisinde 51 bin ton ağırlığında 2 bin 43 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
Suriye 10.01.2023

Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki sığınmacı kamplarında ve merkezi yerleşim yerlerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından 2022 yılı içerisinde 2 bin 43 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.

img_3562.jpg

Suriye’ye 2 bin 43 TIR gönderildi

İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yakup Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye içerisindeki sivillere yönelik insani yardım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Işık, 2022 yılı içerisinde Suriye’de yapılan yardım çalışmaları hakkında şöyle konuştu: "Geçtiğimiz 2022 yılı içerisinde Hatay, Kilis ve Şanlıurfa’da bulunan sınır kapıları üzerinden 2 bin 43 TIR dolusu insani yardım malzemesini Suriye'ye gönderdik. TIR’ların içerisinde ağırlıklı olarak gıda, ekmek, battaniye, yakacak, kıyafet, çadır, hijyen paketleri ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri bulunuyordu. Bu malzemeleri çadır kentler ve çeşitli merkezi yerleşim bölgelerindeki savaş mağduru ailelere dağıttık. 2011 yılından bu yana Suriye gönderdiğimiz toplam TIR sayısı ise 26 bin bin rakamını geçti" diye konuştu.

img_6560.jpg

2011’den bu yana yardımlar sürüyor

Işık, 2022 yılında Suriye’ye götürülen yardımların önemli ihtiyaçları karşıladığını belirterek, ‘‘Suriye’de yürüttüğümüz faaliyetler kapsamında 2022 yılı içerisinde 700 binden fazla sivile insani yardım malzemesi ulaştırdık. İnşallah önümüzdeki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde çeşitli alanlarda insani yardım çalışması yürütüyor.

img_6560.jpg

Destek olmak için

Bağış yaparak Suriye halkına destek olmak isteyen hayırseverler, SURİYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına SURİYE yazarak yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024