İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Suriyeli Çocuklara Anaokulu Projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Suriye’li çocuklar için Kilis’te yaptırdığı ‘Anaokulu’ faaliyete başladı.
10.11.2016

Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezinin Öncüpınar Gümrük yoluna taşınmasıyla, şehir merkezinde bulunan eski İHH ofisi Anaokuluna çevirilerek Suriyeli çocukların hizmetine sunuldu.

İHH Çocuk Kulübü’nün hazırladığı proje kapsamında kurulan Anaokulu, çoğunluğunun yetim çocuklardan oluşacağı 200 Suriyeli çocuğa hizmet verebilecek kapasitede oluşturuldu.

Anaokuluna çevrilen binanın da içinde bulunduğu bir büyük bahçesi bulunuyor. Bahçede bulunan prefabrik yapılarda  derslerini görecek olan Suriyeli çocuklar, burada oluşturulan oyun alanlarında hem eğlenecek hem de öğrenecek.

img_1266.jpg

Okulun bahçesine, içinde çeşitli hayvanların bulunacağı mini bir hayvanat bahçesi de kurularak çocuklara hayvan sevgisi aşılanacak.Anaokulunda, derslerin yanı sıra uykularına da önem verilen çocuklar için uyku odası hazırlandı. Her gün tek tek evlerinden alınan çocuklar akşam tekrar evlerine bırakılıyor.

Anaokulu projesiyle savaştan etkilenen çocukların gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi amaçlanıyor.

img_3045.jpg

Suriye için bağış yapın

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024