İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Suriyeli çocukların eğitimine destek
Sığınmacı çocukların eğitim gördüğü okula eğitim malzemesi yardımı.
Suriye, Türkiye 12.09.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriyeli çocukların eğitim gördükleri okullara yardım malzemesi ulaştırmaya devam ediyor. Antakya’da sığınmacı çocukların eğitim gördüğü bir okula; 10 bin adet defter, 3 bin kurşun kalem, 3 bin kalemtıraş, 3 bin silgi, 3 bin tükenmez kalem, 2 bin 300 adet amme cüzü verildi. Aldıkları hediyeler karşısında mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar kendilerine destek olan hayırseverlere İHH kanalıyla teşekkür etti.

İHH Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımlarını çeşitlendirerek sürdürüyor. Hatay’da, Kilis’te ve çatışmaların sürdüğü Suriye’nin iç bölgelerinde gıda ve sağlık malzemesi yardımlarına devam eden İHH, çocukların eğitimlerine de destek veriyor. Bu kapsamda Hatay’da kurulan okullarda öğrenim gören çocuklara kitap ve kırtasiye malzemeleri ulaştırılıyor.

Diğer yandan okul yönetimi de Hatay çevresinde oturan çocukları her gün servislerle evlerinden alarak okula getiriyor, akşama kadar süren derslerden sonra çocuklar tekrar evlerine bırakılıyor.

Yaklaşık 320 çocuğun öğrenim gördüğü okulda Suriyeli çocuklara; Matematik, Türkçe, İngilizce gibi derslerin yanında Kur’an dersleri de veriliyor. Bir yıldır hizmet veren okula İHH ağırlıklı olarak kitap ve kırtasiye yardımında bulunuyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024