İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Suriye'ye 5 tır yardım
İHH İnsani Yardım Vakfınca Ankara'dan Suriye'ye 5 tır yardım malzemesi gönderildi.
Suriye 02.01.2014

Dünyada 47 ülkede, Türkiye'de 55 şehirde 34 bin yetime destek olan İHH tarafından, "Yetim ve Suriye" temalı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, İHH Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Aydın, İHH İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Sorumlusu Mustafa Sinan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İHH üyeleri ve Ankara'daki yetimlere destek olan aileler katıldı.

İHH İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Sorumlusu Mustafa Sinan, "Yetim ve Suriye" temalı toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye krizi çıktığından beri Ankara'daki Müslümanlara ve dünyaya Suriye'yi anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Bugün itibariyle 5 tırın Suriye'ye yardım malzemesi götüreceğini, İHH'nın kullanılmış eşya göndermediğini ifade eden Sinan, "Yardım tırıyla 2 bin 500 teneke ayçiçek yağı, 5 kiloluk 2 bin 500 adet şeker, 1 tır un, bin 550 battaniye ve çarşaf gönderilecek. Yine sizlerin getirdiği yağ, şeker ve makarnaları da kamyonlara koyduk" dedi.

"100 milyon doların üzerinde yardım yaptık"

İHH Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Aydın da 2011 Mart ayından itibaren 100 milyon doların üzerindeSuriyeliler için yardım yaptıklarını söyledi.

Kış şartlarının ağırlaşmasıyla krizin gün geçtikçe daha da arttığını dile getiren Aydın, İHH'nın Ankara Şubesinin 250 bin lira değerindeki yardımlarının kısa sürede Suriye'deki insanlara dağıtılacağını belirtti. Aydın, Türkiye'den Suriye için yapılan kampanyalara destek verilmesini istedi.

"Suriye'de diktatörlük, katliam devam ediyor"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yetim olmanın insanın kendi iradesiyle olmadığını, dünyada yaşanan felaketlerin, batı medeniyetinin öldürmeyi geçim kaynağı olarak gören yapısının çocukların yetim kalmasına yol açtığını söyledi.

Toplantının ardından yardım tırları Suriye'ye dualarla uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024