İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Suriye'ye 50 ton un
Manisa İHH İnsani Yardım Derneği, Akhisar'daki Sivil Toplum Dayanışma Platformu’nun da destekleri ile birlikte Suriye’ye 2 TIR un yardımında bulundu.
16.11.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında yetim çocuklar, yardıma muhtaç aileler ile savaş mağduru insanlara yönelik yardımlarını sürdürüyor.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 28 Ekim ile 11 Kasım tarihleri arasında Manisa İHH tarafından düzenlenen "Suriye'ye Un Yardımı" kampanyası kapsamında 50 ton un toplandı.

Saldırıların yoğunlaştığı Suriye'nin Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek olan 50 ton un yüklü 2 TIR'ın kalkışı öncesi bir uğurlama töreni düzenlendi.

582b2a92eb10bb14a0baaf0d.jpg

“Masada kaybettiğimiz toprakları sevdayla geri kazanacağız”

Törende konuşan Manisa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Necmettin Okumuş, Akhisar'daki emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

Okumuş, "Ölümün bile kirlendiği bu topraklarda insan hayatının tohumlarını yeniden ekmek için, Lozan öncesi topraklarımıza gönülden, yürekten girmek için, masada kaybettiğimiz toprakları aşkla, merhametle, sevdayla, yardımla, yürekle kazanmak için bu TIR’ları gönderiyoruz. Yaşayamadıkları günleri bombalanan kurşunlanan çocuklar için, evlatlarının kokusu, sıcaklığı bağrından alınan analar için gönderiyoruz. Bu TIR’lar oraya sadece un değil, sevdamızı, duamızı, aşkımızı, özlemimizi ve imanımızı götürecek" diye konuştu.

Akhisar İHH temsilcisi Ahmet Taşçı ise yardıma destek sağlayan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere teşekkür ettiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş tarafından okunan dua ardından, 50 ton un yüklü 2 TIR, Suriye'ye yola çıktı.

Suriye için bağış yap

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022