İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Suriye'ye 6 TIR'lık yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan kampanya kapsamında, Bursa'dan Suriye'ye 6 tır yardım malzemesi gönderildi.
Suriye 23.01.2014

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, 6 tır yardımın yola çıkması nedeniyle Merinos Parkı güney kapısı önünde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, yardım çalışmalarının şeffaf ve kamuoyuna açık olduğunu belirtti.

Gönderdikleri yardımlar arasında, un, ısınma ihtiyacını karşılayacak odun, kuru gıda, zeytin, battaniye ve giysi olduğunu ifade eden Kaptan, "Yardım tırlarımızı oradaki kardeşlerimize ulaştırmak üzere gönderiyoruz. Her ne kadar yardımlar engellemeye çalışılsa da zaman birlik, kardeşlik ve oradaki mazlumlara el uzatma zamanıdır. Biz bu bilinçle Bursa İHH olarak bugün 70'inci tırımızı gönderiyoruz ve bu kış 100 yardım tırına ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Okunan duanın ardından tırlar, Suriye'ye hareket etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024