İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH'nın kurban ekipleri yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı kurban çalışmaları kapsamındaki hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl "Kurban Kardeşliğe Çağrı" sloganıyla çalışmalarını yürüten İHH ekipleri, Türkiye dahil 61 ülkede kurban kesimi gerçekleştirmek üzere yola çıktı.
22.05.2026

Vakıf; bu yıl öncelikle savaş, kriz ve doğal afet bölgeleri olmak üzere yaklaşık 3,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Toplamda 86 bin 43 hisse kurbanın kesilmesinin planlandığı organizasyonda ekipler, kurban eti dağıtımlarının yanı sıra çocukları da unutmadı. Türkiye dahil 26 ülkede toplam 50 binden fazla yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafet hediye edilerek bayram sevinci ikiye katlanacak.

2.jpeg

“Ekiplerimiz teknik ve fıkhi eğitimlerini tamamladı”
Yola çıkan ekipler hakkında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Özbek, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 2026 yılındaki Türkiye dahil 61 ülkede kurban çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse 3,5 milyondan fazla yetim ve ihtiyaç sahibine kurban etlerimizi ulaştıracağız. Ayrıca 26 ülkede 50 binden fazla çocuğumuza bayramlık hediye etmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda burada, farklı ülkelere gidecek ekip başlarımızın eğitimleri gerçekleştiriliyor. Kurban keserken fıkhi olarak neye dikkat etmeleri gerektiğine dair eğitim alıyorlar. Bu eğitimler kapsamında sahaya gittiklerinde denetimleri gerçekleştirecekler. İnşallah bu yıl bağışçılarımızın bize emanet ettiği kurbanları 61 ülkede keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.

5.jpg

Kurban bağışı için
İHH, bu yılki kurban hisse bedelini 11 bin 500 TL, bayramlık bedelini ise 1400 TL olarak belirledi. Hayırseverler, vekalet yoluyla bağışlarını bayramın ikinci günü saat 23.59'a kadar vakfın internet sitesi, temsilcilikleri veya iletişim merkezi üzerinden ulaştırabilecek. Kesilen kurbanların bilgisi ise kısa mesajla bağışçılara bildirilecek.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Üsküdar’da filo baskını protesto edildi: binlerce kişi meydanları doldurdu
Üsküdar’da filo baskını protesto edildi: binlerce kişi meydanları doldurdu
Gazze’deki ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Global Sumud Filosu’na uluslararası sularda işgalci İsrail tarafından yapılan saldırı, Üsküdar’da protesto edildi. Akdeniz’deki baskın haberinin ardından Üsküdar Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, İsrail’in gayrihukuki saldırısına karşı tepki gösterdi.
İstanbul
18.05.2026
İHH’nın onardığı Halep’teki ortaokulun açılışı yapıldı
İHH’nın onardığı Halep’teki ortaokulun açılışı yapıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin Halep şehrinde bulunan ve iç savaşta büyük hasar gören Yakıd El Ades Ortaokulunun onarımını tamamlayarak hizmete açtı.
08.05.2026
İsrail’in alıkoyduğu Global Sumud Filosu aktivistleri İstanbul’a ulaştı
İsrail’in alıkoyduğu Global Sumud Filosu aktivistleri İstanbul’a ulaştı
Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla nisan ayında yola çıkan Global Sumud Filosu’na yönelik İsrail saldırısında alıkonulan aktivistler İstanbul’a ulaştı.
02.05.2026