İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın Silopi yardımları sürüyor
Şırnak İHH İnsani Yardım Derneği, Silopi’de yalnız başına yaşamlarını sürdürmeye çalışan bir aileye yardım elini uzattı. Şırnak İHH, 6 çocuklu Taybet Adıyaman'a giyim, gıda, nakdi ve çeşitli yardımlarda bulundu.
28.10.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünya üzerinde yaşanan savaş, doğal afet, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle mağdur durumuna düşen insanlara yardım etmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Şırnak İHH, Silopi'de eşini kaybeden ayağından engelli 6 çocuk annesi Taybet Adıyaman’a yardım elini uzatarak giyim, gıda, nakdi ve çeşitli yardımlarda bulundu.

Olayın seyri

Silopi'de eşini kaybeden ayağından engelli 6 çocuk annesi Taybet Adıyaman için harekete geçen Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer çeşitli girişimlerde bulundu. Süer'in girişimleri sonucunda Şırnak İHH, 6 çocuklu Taybet Adıyaman'a sahip çıktı. Şırnak'tan beraberinde getirdiği giyim, gıda, nakdi, battaniye ve ısıtıcı yardımını aileye teslim eden Şırnak İHH Başkanı Serdar Tatar, okula giden Adıyaman ailesinin çocuklarına da çanta yardımında bulundu. Tatar ayrıca okula giden 3 öğrenciye de burs vereceklerini kaydetti.

Hiçbir geçim kaynağının bulunmadığını dile getiren Taybet Adıyaman kendisine verilen yardımlar için teşekkür etti. Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer de maddi sıkıntı içerisinde olan Adıyaman ailesine yaptığı yardımlardan dolayı İHH Şırnak Şube Başkanı Serdar Tatar'a teşekkür etti.

silopide-6-cocuklu-engelli-kadina-ihhdan-yardi.jpg

3 öğrenciye burs bağlanacak

Şırnak İHH Başkanı Tatar, Başkan Abdullah Süer aracılığı ile Adıyaman ailesinden haberdar olduklarını ve kış mevsimi öncesi ailenin birçok ihtiyacını giderecek şekilde yardım ettiklerini söyledi. Tatar, "Ailenin çalışanı yok. Taybet Adıyaman'ın kendisi engelli ve okula giden çocukları var. Bizde elimizden geldiği kadar yardımda bulunduk. Ailenin çocukların sevinci ve mutluluğu bizim için yeterli oluyor. İlk ve ortaokula giden 3 öğrencinin burs ihtiyacını karşılayacağız" dedi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022