İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'nın Ramazan yardımları Vietnam’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Vietnamlı Müslümanlara Ramazan kumanyası ulaştırdı. İHH, Ramazan boyunca bölgede 3 bin kişiye iftar verecek.
Vietnam 24.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, “Sizi Bekliyorlar” sloganı ile başladığı Ramazan 2017 çalışmaları kapsamında Vietnamlı Müslümanlara yardım eli uzatarak Ramazan kumanyası dağıttı. Kumanya paketleri, Vietnam'ın An Giang eyaletinde Müslümanların yoğunlukla yaşadığı Chau Doc kentinin 12 köyünde dağıtıldı.

Yardımlardan bin 230 aile istifade etti

İHH İnsani Yardım Vakfı Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Vietnamlı Müslümanlar için hazırladıkları ramazan kumanyalarını dağıtmaya başladıklarını söyledi. Aynacı, Ramazan kolilerinde 10 kilogram pirinç, 2 kilogram şeker, 1 kutu noodle, 2 kutu süt, 3 kutu konserve balık, 2 litre sıvı yağı ve 1 kilogram hurma bulunduğunu kaydetti. Kumanyaların bin 230 aileye dağıtılacağını dile getiren Aynacı, ayrıca An Giang ve Ho Chi Minh eyaletlerindeki bazı camilerde 3 bin kişiye iftar vereceklerini de sözlerine ekledi.

img_2012.jpg

5 milyon kişi hedefleniyor

Çeyrek asra yakın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 5 milyon kişiyi sevindirmeyi hedefliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024