İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İkiz bebeklere yardım
Depremin yerle bir ettiği Haiti’de bulunan İHH ekipleri yardım çalışmalarına devam ediyor. Sokakta kendi kaderine terk edilmiş bir Haitilinin yaraları sarıldı. İkiz bebekleriyle İHH polikliniğine gele
GüneyAmerika, Haiti 01.02.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı depremin yerle bir ettiği Haiti’de yaraları sarmaya devam ediyor. Haiti’nin başkenti Port-au-Princee’de kurulan İHH polikliniğinde günde 200 hastanın tedavisi gerçekleştiriliyor. 

Yardım çalışmalarını yürüten İHH Temsilcisi Mustafa Öztürk, izlenimlerini ve karşılaştıkları manzarayı şu şekilde anlattı:  “Haiti’nin sokaklarında yaralılarla ve ölülerle karşılaşmak artık rutin bir olay haline dönüştü bizim için. Ancak yaşanan duyarsızlık bizleri çok yaralıyor. Dün sabah saatlerinde binaların neredeyse tamamının yıkıldığı Leogan şehrine yardım çalışmaları için gittik. Oradaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra geri dönüş yoluna çıktık. Yolda yerde yatan birisini gördük önce öldü zannettik. Öylece yolda yatıyordu. Sonra yaşadığını fark ettik. Kimse bu yaralıyı umursamıyordu. İHH gönüllü doktoru Ali Yalçın hemen müdahale etti. Vücudunda ciddi kesikler vardı ve mikrop kapmıştı. Yaralının yattığı yerin hemen yakınında bir hastane vardı. Adamı oraya taşıdık. Kapıda Haiti’ye yardım için gelen italyanlar vardı. Ancak yaralı adamı içeri almadılar. Yaralının tedavisini yaparak yolumuza devam ettik.   

İHH polikliniğine bir kadın geldi. İkiz bebekleri vardı. Doktorlar kadının sağlıklı beslenmesini söylemiş. Haiti gibi bir ortamda tabi ki bu çok zordu. Kadının sütü dahi kesilmiş. İHH gönüllü doktorları kadına beklemesini rica ettiler. Hemen arkadaşlarımız kadına bol miktarda  süt, mama ve çocuk bezi getirdiler. Daha sonra kadını kaldığı yere götürdüler. Bir bezin altında kalıyorlardı. 56 evsiz aile kalıyordu burada. Yemekleri yoktu, hasta yatanlar vardı. Onları da muayenehanemize götürdük ve tedavi ettik. Bu ailelere daha sonra gıda yardımı yaptık.”


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024