İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İnegöl’de yetimler için anlamlı gece
İnegöl Belediyesi ve İNİYAD işbirliğinde Cuma akşamı Belediye Spor Salonunda “Yetimler Gecesi” düzenlendi. Prof. Dr. Cevat Akşit’in de katıldığı gecede toplamda 135 yetime sponsor olan tüm okullara teşekkür plaketi takdim edildi.
Türkiye 21.04.2014

Cuma akşamı Kültürpark içinde bulunan kapalı spor salonunda düzenlenen gece, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İHH’nın yetim projesine SMS atılarak destek verilmesi istenen gecede ilk olarak İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin konuştu.

YETİMLİK BİR KADER DEĞİLDİR

Yetimliğin bizim anladığımız manada bir kader olmadığına vurgu yapan Zengin, “Yetimlik, belki de Allah’ın bir lütfudur. Bizler yetimler sayesinde belki de imtihana çekiliyoruz. Bu gün dünya coğrafyasına baktığımızda 200 milyondan fazla yetim çocuk bulunmakta. Maalesef, bunun yüzde 85’inden fazlası da İslam ülkelerinde. Biz bu yetimlere hep beraber sahip çıkmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.



YETİMLERE SAHİP ÇIKALIM

Dünyanın başka yerlerinde dua bekleyen, başının okşanmasını bekleyen yetimlerimize dikkat çeken Zengin, şöyle devam etti “İnşallah onlara da sahip çıkarız. Nepal’de yetimhane açılışına katıldık. Nepal’de yetim olmanın ne demek olduğunu gidince çok daha iyi gördük. Filistin, Bosna, Suriye, Irak ve dünyanın birçok yerinde yetim olmak çok zor. Onlar sizleri bekliyor. Dualarınızı bekliyorlar.”

İNEGÖL 418 YETİME BAKIYOR



Yetim projesinde bir yetimin aylık giderinin 90 TL olduğunu hatırlatan Zengin, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:
İnegöl’de sponsorlar yardımı ile bakmış olduğumuz yetim sayısı 418. İnşallah bu akşam 500’ü geçer inşallah burasını bereketlendiririz. İHH’nın 200 milyon arasında bakmış olduğu yetim sayısı 42 bin civarında.

Deve de bir tüy tanesi kadar. Eğer biz onlara bakmazsak maalesef fuhuş, organ mafyası o çocuklara sahip çıkıyor. Onların bakmış olduğu yetim sayısı 3 milyon bizim ise 42 bin. Üzerimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Kalbinin yumuşamasını istiyorsan yetime merhamet et. Evlerimizde sadece israfı bırakırsak bir çok yetime sahip çıkacağız inşallah.




İHH, ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da, İHH’nın Türkiye ve diğer ülkelerde çok özel çalışmalar yaptığını belirterek, “İHH, her türlü yardımın altına imza atmaktadır. Bizlere düşen de bu tür kuruluşlara bir nebze olsun katkı yaparak, o insanların acısını tatlısını birlikte paylaşmış oluyoruz. Mutluluklar paylaşıldıkça arttığı gibi acılarda paylaşıldıkça azalır” şeklinde konuştu.

YETİME HİZMET PEYGAMBERE HİZMETTİR

Gecede konferans veren Prof.Dr. Cevat Akşit de, yaşlı kimselere yardım edenin bizzat Hz. Nuh’a (A.S.) hizmet etmiş olacağını kaydederek, “Yetime hizmete eden bizzat peygambere hizmet etmiş olur. Onun için ibadet aşkıyla çalışmanız lazım” dedi.

Prof. Dr. Akşit, şöyle devam etti:

“Peygamberimiz doğmadan babası vefat etti. Doğduktan 6 yıl sonra da annesi vefat etti. Dedesi aldı. Sonra dedesi öldü. Amcası sahiplendi. Elin yanında büyüdü. Peygamberimiz; insanların üstünlüğü parayla malla mülkle olmaz, insanların üstünlüğü yanlış işlerden uzak durmakla, güzel işler yapmakla olur. Tefekkür edeceğiz. O yetimlere bakarak havalanmayalım. Biz ibadet ediyoruz. Onlar bizim velinimetimiz. Onlar olmasa nereden bu sevabı kazanacağız? Teşekkür borçluyuz onlara.



Birisinin babası öldü. O yetime kefil olan, himayem altındadır diyen adam cennettedir. Tabi yetimi besleyen kişinin Müslüman olması gerekir. Kâfir de yetime bakarsa, cehennem 7 kat ya; yedinci kattan birinci kata terfi edebilir. Ebedi yine cehennemde kalır. Yetimin başını okşamak yetmez, onu sevindirin. Yetimi besleyin, istediğinize ulaşırsınız. Hedefinize varırsınız.

‘Bir yetim ağladı mı, Allah gazaba gelir. Allah, -kim yetimin yüzünü güldürürse onun günahlarını bağışlarım- diyor. Yetimlere yardımı el altından yapın. Propaganda etmeyin riya karışır. Sizlerde yetimlere yaptığınız yardımlarla kazanıyorsunuz. Allah yetimi seviyor. Yetimlere sakın hor bakmayın. Kim yetimleri aldatırsa, Allah mahşerde hesabını sorar.”


TİCARET MESLEK LİSE’SİNİN 53 YETİMİ VAR

Konferansın ardından, 135 yetimi sahiplenen 26 okulun yöneticileri ve öğrencilerine teşekkür plaketleri takdim edildi. İnegöl Ticaret Meslek Lisesi, 53 yetimle en çok yetime bakan okul olarak dikkat çekti
Program, Grup Amenna konseri ile sona erdi.



İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022