İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“İnsanlık Yetim Kalmasın”
İHH İnsani Yardım Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezleri ile birlikte “Her Gençlik Merkezi’nin Bir Yetim Kardeşi Olsun – İnsanlık Yetim Kalmasın” sloganı ile yüzlerce yetimin yüzünü güldürmeyi hedefliyor.
03.12.2016

Savaşlar, doğal afetler, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle yetim kalan çocuklarımız dünyanın önemli bir nüfusunu oluşturuyor. 2015 yılı STK tahminlerine göre yaşadığımız dünyada 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim çocuklarla ilgili bir duyarlılık oluşturmak, sevgiyle ve inanarak bir yetimin elinden tutabilmek, fedakârlık ve paylaşma kültürünü yaşatabilmek gayeleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte önemli bir projeye başlıyor.

kenya-yetim-gunleri-piknik-organizasyonu-2016-.jpg

Türkiye’nin gençleri yetim kardeşleri için bir arada

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezleri “Her Gençlik Merkezi’nin Bir Yetim Kardeşi Olsun – İnsanlık Yetim Kalmasın” projesi ile merhametli bir neslin inşasında önemli bir adım atıyor. Yetimlerimizin ve gençlerimizin yüzünde bir tebessüm olmayı amaçlayan proje ile sevgiyle yetişmiş nesillerin, dünyada barış ve adaletin tesisinde büyük rol oynayacakları düşünülüyor.

“Her Gençlik Merkezi’nin Bir Yetim Kardeşi Olsun – İnsanlık Yetim Kalmasın” projesi lise ve üniversite eğitimi alan ve Gençlik Merkezlerine gelen gençlerle toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye yönelik bir gönüllülük projesi. Projenin amaçları arasında şunlar sayılabilir:

  • Liseli ve üniversiteli gençlerimizin sosyal sorumluluk konusunda daha etkin rol almalarını sağlamak,
  • Nerede bulunursak bulunalım iyilik yapabilmeyi vazgeçilmezimiz haline getirebilmek,
  • Savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık, kaza vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının gençlerimizin katkılarıyla karşılanmasını sağlamak,
  • Gençlerimizin bilinçli bir şekilde yardım etmelerine aracı olarak onların zihinsel ve duygusal gelişimine katkıda bulunmak,
  • Türkiye’deki gençlerle, dünyanın yetim çocuklarını bir araya getirerek bir dayanışma temin edebilmek,
  • Dünya üzerinde nice mahrumiyetler içinde yaşayan yetimlere desteğimizi arttırarak onları geleceğe hazırlamak.

cykptpdxuaapaft.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023