İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
“Irak'ta Akan Kanı Durdurun”
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Irak İnsan Hakları Birliği tarafından İstanbul'da "Irak'ta Akan Kanı Durdurun" fotoğraf sergisi açıldı.
Irak 24.11.2016

Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin işgali ile başlayan kargaşa ortamı hala devam ediyor. ABD işgaliyle birlikte halk, kendi toprakları içinde mülteci durumuna düşmüş ve bir nevi sürgün hayatı yaşıyor. Bu nedenle ülkede istikrar tamamen çökmüş, mezhep savaşlarıyla ortalık alevlendirilmiş, bölge güvenli olmaktan çıkmış durumda.

Bu nedenle bölgede akan kanın durdurulması için kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla İHH ile Irak İnsan Hakları Birliği tarafından Taksim Metrosu’nda bir sergi açıldı.

Taksim Metrosu'nda izlenime sunulan sergide, ABD işgalinden bu yana bir türlü istikrara kavuşamadığı belirtilen Irak'ta yaşanan insan hakları ihlalleri, güncel fotoğraflarla ortaya konuluyor.

Ülkede akan kanın durdurulmasına yönelik çağrının, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yapıldığı sergi, 28 Kasım'a ziyaret edilebilecek.

6f5a1650.jpg

Irak sorunu

Haziran 2014 itibariyle DAEŞ’in eline geçen Musul ise işgal gününden bu güne kadar tam bir açık cezaevi görevi görmekte. İşgal ile birlikte 1.5 milyon kişi -yani nüfusun yarısı- Dohuk, Kerkük, Süleymaniye ve Erbil’e göç etti.

DAEŞ’in kapıları tamamen kapamasıyla geri kalan yaklaşık 2 milyon kişi, içeride kalmış olup tamamen sefalet içerisinde yaşamak zorunda kaldı. İçeriye giriş ve çıkışlar engellendi, uluslararası hiçbir yardım ve yardım kuruluşu bölgeye giremedi.

6f5a1609.jpg

IRAKLI MÜLTECİLER İÇİN BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
Uluslararası Özgürlük Filosu 11 gemiyle yola çıktı
Uluslararası Özgürlük Filosu 11 gemiyle yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze’deki insanlık dışı ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Uluslararası Özgürlük Filosu ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, “Sumud Filosu’nun ardından Özgürlük Filosu da şimdi 11 tane gemi çıkardı. Bu gemiler arka arkaya gelecek. Bütün dünyaya sesleniyorum, herkes gemiler çıkarmak için harekete geçsin. Gemi çıkardığınız zaman devletleriniz buna sahip çıkmak zorunda. Sahip çıkmayan devletler kendi iktidarlarını değiştirir. Bu halk hareketliliğinin önünde kimse duramaz” dedi.
02.10.2025
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Apertheid rejimi İsrail’in Gazze’deki işgal ve soykırımına karşı durmak için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde Pazar günü saat 14.00’te yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan başlayıp Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi önünde sona erecek.
06.05.2025
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından işgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek amacıyla İstanbul’da yürüyüş düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, öğlen namazının ardından İstinye Mahmut Çavuş Camii önünden başlayıp ABD’nin İstanbul Başkonsoloğu’nda sona erdi.
04.05.2025