İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İslam dünyasında bayram coşkusu
Vakfımız bayramın ikinci günü de kurbanlık kesimlerine ve dağıtımlarına devam etti. Kurban Bayramına Türkiye’den bir gün sonra giren ülkelerde de kurban kesimleri başladı. Dünyanın dört bir yanına hay
17.11.2010

Savaş ve kriz bölgeleri Irak, Filistin, Afganistan, Pakistan, Doğu Türkistan, Arakan, Patani, ve Moro’da yüzler bir nebze olsa güldü. Yetimlerin başı okşandı. Merhamete ortak olundu.

125 ülke ve bölgede kurban kesen vakfımız, Kurbanını vekâletle kestirmek isteyen vatandaşlar için bayramın ikinci günü de bağış almaya devam etti. Vakfımıza hayırsever halkımızdan gelen kurban bağışı 34 bin hisseye yükseldi. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Dede, daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak için 44 bin hisse kurban kestiklerini belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfı ağırlıklı olarak savaş, kriz, doğal afet ve fakirlik bölgelerinde kurban kesimlerini gerçekleştirdi.

Irak yine mahzundu

Amerikan işgalinde ağır yaralanan Irak’ın kuzey, güney ve orta bölgesinde kesilen kurbanlıklar, mülteci, yoksul ve yetim ailelerine dağıtıldı. Henüz yaralarını saramayan Irak halkı, zor günlerinde kendisini yalnız bırakmayan hayırsever halkımıza selam ve dualarını gönderdi.

Ambargo altında kurban

Filistin halkı bir bayrama daha silahların gölgesinde girmenin burukluğunu yaşadı. İsrail ambargosu bayramda da en ağır şekilde hissedildi. Filistinliler, kurbanlık bulmakta zorlandı. Tünellerle Mısır tarafından getirilen kurbanlıklar halka yetmedi. Türkiye’de angus kurbanlıkları gündem olurken Filistin’de tünellerden getirilen büyük baş hayvanlar gündem oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Bürosu, kurbanlık kesemeyen aileler için 165 büyük baş hayvan kesti. Filistinliler kıldıkları bayram namazı sonrası ambargodan ve İsrail işgalinden kurtulmak için dualarda bulundular. Namazda 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye gemilerle insani yardım malzemesi götürürken İsrail tarafından öldürülen Mavi Marmara şehitlerine de dualar edildi.

Pakistan’da buruk bayram

Sel afetinin vurduğu Pakistan’da 2 milyon insan bayrama evsiz girmenin burukluğunu yaşadı. Mülteci aileler bayrama çadır köylerde girdi. Bayram namazı da açık alanlarda eda edildi.

İHH, Pakistan’da 7 bin 250 hisse kurban kesimine başladı. Pakistan, Türkiye’den bir gün sonra bayrama girdi. İHH ekipleri, kurbanlık etlerini sel bölgelerindeki afetzede ailelere dağıtmaya başladı.

Haiti’ye bayram güneşi doğdu

Depremle adeta yerle bir olan Haiti’ye de gidildi. İHH ekipleri, burada kestikleri kurbanları depremzede ailelere dağıttı. Yetimlere de bayramlık elbiseler hediye edildi.

Afrika’da sofralar bereketlendi

39 Afrika ülkesinde kurban çalışması gerçekleştirildi, etleri yoksul ailelere dağıtıldı. Afrika ülkeleri Kurban bayramına Türkiye’den bir gün sonra girdikleri için kurbanlık kesimleri ve dağıtımları sürüyor.

7 kıtada kurban coşkusu

Azerbaycan’da başkent Bakü’de kurbanlıklar kesildi. Etleri Çeçen mülteciler, Dağlık Karabağ Türkleri ve Ahıska Türklerine dağıtıldı.

Latin Amerika, Ortadoğu, Asya ve Balkan ülkelerinde kurbanların kesimine ve dağıtımına devam edildi.

 Güneşin ilk doğduğu yerden en son battığı yere kadar kurban

İHH Kurban Komisyonu Başkanı Yavuz Dede, dünyanın en büyük kurban organizasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Dede, dünyanın en doğu noktası olan Kamçatka’dan dünyanın en batı noktasında bulunan Guatemala’ya kadar bayram coşkusunu 7 kıtaya taşıdıklarını belirtti. Dede, Müslüman ülkelerin yanı sıra Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelere de gittiklerini kaydetti ve ekledi: “Daha önce hiç kurban çalışması yapılmayan Nikaragua, Guatemala, Honduras, Kamçatka, Fildişi Sahilleri, Belize, Polonya, ve Kolombiya’da kurbanlar kestik. Buradaki Müslümanlarla bayramlaştık.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024