İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsmail Heniye’nin atkısını aldı
İskenderun’da düzenlenen Filistin’le Dayanışma Gecesi’nde Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin imzalamış olduğu atkı, açık artırma ile satıldı. Atkıyı, İskenderun’un tanınmış hayırsever işadamlarından
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 29.03.2010

İskenderun İnsani Yardım Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Filistin’le Dayanışma Gecesi” İskenderun’un en büyük salonu olan Grand Plaza’da Hatay’ın tüm ilçelerinden gelen Filistin dostlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

2 bin kişinin katıldığı gecede İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı. Programın konser bölümünde ise sanatçı Ömer Karaoğlu ezgileriyle geceye renk kattı.

Bülent Yıldırım konuşmasında “Filistin’de yaşanan zulmü durdurmak için yollara düştük. Biz Filistin’den sorumluyuz” dedi. Gazze’ye 3’ü Türkiye’den 5’i Avrupa’dan 8 gemiyle yardım götüreceklerini ifade eden Yıldırım, “Kudüs’ün ve Filistin’in bağımsız olması yeryüzündeki zulümleri azaltacaktır. Kudüs ve Filistin işgal altında oldukça Ortadoğu huzur bulamayacaktır” dedi.

İskenderun’da yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşunun içinde yer aldığı “Filistin Gönüllüleri Platformunun” ve Hatay merkez başta olmak üzere ilçelerde faaliyet gösteren STK’ların tam destek verdiği gecede bir konuşma yapan Hatay İHH temsilcisi ve İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriye Kanat ise, Filistin’e yardım amaçlı düzenlenen kermesin devam ettiğini söyledi. Kanat, İHH’nın “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” kampanyasına Hatay’dan büyük destek beklediklerini ifade etti.

İskenderun belediye başkanı Dr. Yusuf Civelek ise, konuşmasında insani amaçlar için çalışan ve insanlığa hizmet eden herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İsmail Heniye’nin atkısını aldı

Programda Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin imzalamış olduğu atkı, açık artırma ile satıldı. Atkıyı, İskenderun’un tanınmış hayırsever işadamlarından Sıdık Ulutaş 4,750 TL karşılığında satın aldı. Yapılan bağışlar Filistin için İHH’ya teslim edildi. İskenderun Filistin’le dayanışma gecesi, Muzaffer Şafak hocanın gönülden yaptığı dua ile son buldu.    

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024