İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail’den İnsanlık Vicdanına Yine Saldırı
Organizatörleri arasında yer aldığımız 2.Özgürlük Filomuzun ilk yola çıkan gemilerinden olan Dignity/Al Karama gemisine Gazze’ye 50 mil kala bir mesafede İsrail ordusu müdahale etti. Gemideki tüm ilet
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 19.07.2011

İsrail bütün insanlığa karşı suç işlemeye devam etmektedir. İsrail, hukuk tanımayan tavrını devam ettirmekle insanlığın bu tavrı kabul etmek zorunda olacağına inanmaktadır. Şunu açıkça ilan ediyoruz ki; adalet ve barış içerisinde bir yaşamın sürdüğü bir dünyayı insanlığın ortak mirası olarak gelecek nesillere bırakmak kararlılığımızı bu saldırılar önleyemeyecektir. Gazze’de yaşayan Filistinliler de ilaç, gıda vs temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra ve hepsinden önemlisi yardıma muhtaç olmadan yaşayabilecekleri bir özgürlüğü en az dünyanın diğer ülkelerinin halkları kadar hak etmektedir.   

İnsanlık dışı ve hukuk dışı abluka karşısında insani yardım amacıyla yola çıkan gemideki tüm gönüllüler derhal serbest bırakmalı ve saldırının sorumluları cezalandırılmalıdır. İnsanlığın ortak menfaati için uluslar arası topluluğa çağrı yapıyoruz: İsrail’in hukuk tanımaz şiddet yanlısı politikalarına derhal son verilmelidir. Birleşmiş Milletler de üzerine düşen sorumluluğu başta insan hakları evrensel bildirgesi ve BM Kuruluş sözleşmesi olmak üzere uluslar arası sözleşmeler çerçevesinde yerine getirmelidir.

Öte yandan Özgürlük Filosu olarak Gazze’ye uygulanan abluka kalkıncaya ve Filistinliler özgürleşinceye kadar çabalarımızı sürdüreceğimiz ilan ediyoruz.         

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI     

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024