İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail, mülkiyet hakkını da ihlal etmiştir
Mayıs 2010’da İsrail’in insani yardım filosuna uluslararası sularda düzenlediği korsanvari saldırının farklı yönleri BM Vaka İnceleme Heyeti Raporu’na da yansıdı. BM Raporu’na göre İsrail yolcuların e
Filistin 14.06.2011

31 Mayıs 2010’da Akdeniz’de uluslararası sularda gerçekleşen İsrail saldırısında birçok insanlık suçu işlendi. BM Vaka İnceleme Heyeti tarafından hazırlanan Mavi Marmara raporu İsrail saldırısında işlenen suçları belgeliyor. BM Raporu’na göre keyfi olarak insanların öldürüldüğü, yaralandığı bu saldırı akabinde işlenen suçlardan biri de yolcuların eşyalarına ve filodaki tüm insani yardım malzemelerine hatta filodaki gemilere dahi el konulmasıydı. Yolcuların paralarına, kimliklerine, bilgisayarlarına, tüm şahsi eşyalarına İsrail tarafından el konulmuştu. BM Raporu’na göre İsrail yolcuların mülkiyet haklarını da ihlal etti.

İsrail tarafından işlenen ve BM’ye yansıyan hırsızlık suçları da şöyle:

  • (Yolcuların şahsi eşyalarından) el konulanlar arasında nakit paralardan başka pasaportlar, kimlik kartları, sürücü belgeleri, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, MP3 çalar gibi ekipmanlar, fotoğraf makineleri ve kameralar, kredi kartları, belgeler, kitaplar ve giyecekler gibi değişik şahsi eşyalar mevcuttur. (BM Raporu, m. 235)
  • 20 Ağustos 2010 tarihinde İsrail medyasında çıkan haberlere göre, “en azından dört” İsrail askeri, filodaki yolculara ait dizüstü bilgisayarları çalıp satmak suçlamasıyla tutuklanmıştır.  (BM Raporu, m. 235)
  • Sfendoni gemisindeki bir gazeteci, gerek Berşeva’daki hapishanede tutulurken gerekse salıverildikten sonra, şahsına ait kredi kartı ile İsrail’de alışveriş yapıldığını belirtmiştir. (BM Raporu, m. 235)
  • Bir yolcunun el konulmuş olan kredi kartıyla İsrail’de 1000 ABD dolarından fazla harcama yapılmıştır. (BM Raporu, m. 235)
  • Heyet, filo bünyesinde yer alan değişik gemilerdeki yüzlerce yolcuya ait pek çok özel eşyaya İsrail otoritelerince el konulması ve bunların bir kısmının imha edilmesi eylemlerinin, mülkiyet hakkıyla ifade hürriyeti haklarını ihlal ettiği düşüncesindedir.  (BM Raporu, m. 245)
İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025