İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail’den kadın aktivistlerden oluşan gemiye saldırı
İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmek için İspanya’dan 14 Eylül’de yola çıkan kadın aktivistleri taşıyan Zaytouna-Oliva adlı gemiye uluslararası sularda hukuksuz olarak zorla müdahale ederek gemiyi Aşdod limanına götürdü.
Filistin-Gazze 06.10.2016

İsrail donanması Gazze’nin 40 mil açığında Zaytouna-Oliva adlı kadın aktivistlerin bulunduğu gemiye uluslararası sularda hukuksuz olarak müdahale ederek saldırmış oldu. Gemiye zorla çıkan İsrail askerleri gemide arama yaptıktan sonra gemiyi Aşdod limanına gitmeye zorladı.  İsrail, dünyanın farklı yerlerinden bir araya gelen 13 kadın insan hakları aktivistine uluslararası sularda müdahale ederek zorla kaçırdı.

İsrail gemiye müdahale ettiği gün aynı zamanda savaş uçaklarıyla Gazze’yi yine bombalayarak zalimliğini ve hukuk tanımazlığını yine tüm dünyaya gösterdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden tanınmış kadın milletvekili, sanatçı, yazar, akademisyen, fotoğrafçı, gazeteci, sporcu ve aktivistlerden oluşan iki gemi Gazze’ye uygulanan kanunsuz ablukayı dünya kamuoyu gündemine getirmeyi ve kırmayı amaçlamıştı. Gemilerden birisi teknik arızadan dolayı yoluna devam edemedi.

Kadınlardan oluşan gemiler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da içinde olduğu birçok ülkenin sivil toplum kuruluşları ve girişimcilerinden oluşan Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından organize edildi. Organizasyon, İsrail’in uyguladığı yasadışı Gazze ablukasına yıllardır meydan okumakta ve abluka şartsız bir şekilde kaldırılana ve Filistin halkı her yerde haklarını geri alana kadar mücadelesini devam ettirmekte.

kadinlar-gemisi.jpg

Gemiye yapılan hukuksuz müdahale protesto edildi

İsrail'in Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna-Oliva adlı gemiye uluslararası sularda müdahalesi, Gazze'de protesto edildi.

Gazze'ye dikilen Mavi Marmara Şehitleri Anıtı önünde toplanan göstericiler, "Gazze'ye ambargoya hayır" , "Gazze'ye gemilerin gönderilmesini talep ediyoruz" , "Liman istiyoruz" yazılı pankartlar açtı.

Ablukayı Kırmak İçin Ulusal Hareket Heyeti’nin çağrısıyla düzenlenen gösteride konuşan heyetin Koordinatörü Ala el-Batta, İsrail'in Zaytouna-Oliva adlı gemiye müdahalesini, "uluslararası hukukun apaçık ihlali" olarak nitelendirdi.

Batta, "Biz Gazze'de meşru haklarımızı savunmayı sürdüreceğiz. İsrail yabancı aktivistlere yönelik ihlalleri ve saldırılarıyla devlet terörü uygulamaktadır." dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023