İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yunanistan Limanlarında İsrail Ablukası
“Hedefimiz tek, o da Gazze’ye yardım götürmektir. Uluslararası hukuka aykırı olan Gazze ablukasını kırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. 32 ülkeden 350 aktivistin, 10 gemi ile hareketine izin ve
Filistin 06.07.2011

Yunanistan limanlarında bekleyen Özgürlük Filosu-2 gemilerindeki gönüllüler, Atina Yönetimi’nin gemilerin Gazze’ye hareket etmesine izin vermesi için bekleyiş ve tepkisini sürdürüyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir basın toplantısı düzenleyen Özgürlük Filosu-2’nin temsilcileri, Atina’nın gemilerin Gazze’ye hareket etmelerine izin vermemesini kınadı. Yunanistan’ın İsrail’in güdümüne girdiği belirtilen basın toplantısında, Gazze’ye uygulanan ablukanın kırılması için mücadelenin süreceği duyuruldu.

Atina’daki basın toplantısında, Yunan hükümetinin İsrail stratejisini kabul ederek gemilerin Gazze’ye hareketine izin vermemesi kınandı. Hükümet, abluka altındaki Gazze sınırını, Yunan limanlarına kadar genişletmekle de eleştirildi. “Hedefimiz tek, o da Gazze’ye yardım götürmektir. Uluslararası hukuka aykırı olan Gazze ablukasını kırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullanan Yunan aktivist Dimitris Plionis, “32 ülkeden 350 aktivistin, 10 gemi ile hareketine izin verilmemesi kabul edilemez.” dedi.

Başbakan Yorgo Papandreu ile İsveç’te aynı üniversitede okuduğunu anlatan Swedish Boat to Gaza temsilcisi İsveçli aktivist Dr. Mattias Gardell ise üniversite yıllarında haksızlıklara karşı birlikte mücadele ettikleri Papandreu’nun filoyu engellemesine yönelik hareketleri karşısında çok şaşırdığını belirtti. Basın toplantısına Yunan parlemanto üyeleri Tasos Kourakis ve Theodoris Dritsas ve ayrıca Yunanistan Yeşil Parti temsilcisi Iannis Tsironis de katıldı. Vekiller, PASOK hükümetini ağır şekilde eleştirdi.

Özgürlük Filosu-2 gemilerindeki gönüllülerin Yunanistan limanlarındaki bekleyişi ve tepkisi sürüyor. İspanya’nın Atina büyükelçiliği, İspanya gemisi Guernika’nın yolcuları tarafından sembolik olarak işgal edildi. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, 4 İspanyol aktivist, İspanya hükümetinden Gazze’ye gemilerin hareket etmesine izin vermesi için Atina’ya baskı uygulamasını istedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024