İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail, mülkiyet hakkını da ihlal etmiştir
Mayıs 2010’da İsrail’in insani yardım filosuna uluslararası sularda düzenlediği korsanvari saldırının farklı yönleri BM Vaka İnceleme Heyeti Raporu’na da yansıdı. BM Raporu’na göre İsrail yolcuların e
Filistin 14.06.2011

31 Mayıs 2010’da Akdeniz’de uluslararası sularda gerçekleşen İsrail saldırısında birçok insanlık suçu işlendi. BM Vaka İnceleme Heyeti tarafından hazırlanan Mavi Marmara raporu İsrail saldırısında işlenen suçları belgeliyor. BM Raporu’na göre keyfi olarak insanların öldürüldüğü, yaralandığı bu saldırı akabinde işlenen suçlardan biri de yolcuların eşyalarına ve filodaki tüm insani yardım malzemelerine hatta filodaki gemilere dahi el konulmasıydı. Yolcuların paralarına, kimliklerine, bilgisayarlarına, tüm şahsi eşyalarına İsrail tarafından el konulmuştu. BM Raporu’na göre İsrail yolcuların mülkiyet haklarını da ihlal etti.

İsrail tarafından işlenen ve BM’ye yansıyan hırsızlık suçları da şöyle:

  • (Yolcuların şahsi eşyalarından) el konulanlar arasında nakit paralardan başka pasaportlar, kimlik kartları, sürücü belgeleri, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, MP3 çalar gibi ekipmanlar, fotoğraf makineleri ve kameralar, kredi kartları, belgeler, kitaplar ve giyecekler gibi değişik şahsi eşyalar mevcuttur. (BM Raporu, m. 235)
  • 20 Ağustos 2010 tarihinde İsrail medyasında çıkan haberlere göre, “en azından dört” İsrail askeri, filodaki yolculara ait dizüstü bilgisayarları çalıp satmak suçlamasıyla tutuklanmıştır.  (BM Raporu, m. 235)
  • Sfendoni gemisindeki bir gazeteci, gerek Berşeva’daki hapishanede tutulurken gerekse salıverildikten sonra, şahsına ait kredi kartı ile İsrail’de alışveriş yapıldığını belirtmiştir. (BM Raporu, m. 235)
  • Bir yolcunun el konulmuş olan kredi kartıyla İsrail’de 1000 ABD dolarından fazla harcama yapılmıştır. (BM Raporu, m. 235)
  • Heyet, filo bünyesinde yer alan değişik gemilerdeki yüzlerce yolcuya ait pek çok özel eşyaya İsrail otoritelerince el konulması ve bunların bir kısmının imha edilmesi eylemlerinin, mülkiyet hakkıyla ifade hürriyeti haklarını ihlal ettiği düşüncesindedir.  (BM Raporu, m. 245)
İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024