İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İstanbul’da on binler İBB’ye yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yaptığı “Vakit meydanları doldurmanın, özgür irademizin sesini yükseltmenin vaktidir!” çağrısıyla binlerce kişi, darbecileri lanetlemek için Saraçhane Meydanı’na yürüdü.
Türkiye 16.07.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yaptığı “Vakit meydanları doldurmanın, özgür irademizin sesini yükseltmenin vaktidir!” çağrısına kulan veren binlerce kişi, darbecileri lanetlemek için Fatih Camii’nden Saraçhane Meydanı’na yürüdü.

Fatih’te on binler, darbeciler tarafından katledilen vatandaşlarımız için dua edip zalimleri lanetlemek amacıyla ikindi namazını müteakiben Fatih Camii'nden Saraçhane'ye yürüdü.

Yürüyüşe, İHH ve Özgür-Der’in çağrısına kulak veren on binlerce vatandaşın yanı sıra çok sayıda kanaat önderi, akademisyen ve basın mensubu katıldı.

ibb-topluluk-yuruyus.jpg

Zulme Karşı Omuz Omuza!

Yürüyüş esnasında sık sık; “Darbeciler Halka Hesap Verecek!”, “Darbecilerin Tankı Yıldıramaz Halkı!”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması!”, “Zulme Karşı Omuz Omuza!” ve “Ya Allah Bismillah Allah’u Ekber!” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, Anadolu’nun dört bir yanında şehit düşen kardeşleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.

ibb-yuruyusu-bulent-yildirim.jpg

Ey cuntacılar yerin dibine girin!

Gıyabi cenaze namazının ardından kürsüye çıkan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Çocukların üzerine kurşun sıktırdılar. Ey cuntacılar Allah sizin belanızı versin. Ey cuntacılar yerin dibine girin!” diyerek darbecilere lanet okudu ve şunları söyledi:

“Dün gece kanımızla, canımızla size karşı duracağız ama darbe yaptırmayacağız dedik! Türkiye'nin her sathında sokaklara çıkacak, şunu göstereceğiz; biz asla tanklardan da, kurşunlardan da korkmayacağız! Orduya sesleniyoruz; kendi halkına bir daha asla kurşun sıkma. Senin görevin yalnızca ülkeni ve mazlumları korumak olmalıdır. Bu gece herkes Vatan Caddesi'nde olsun. Bu gece herkes sokaklara ve meydanlara çıksın. Mısır'da darbe yapan Sisi, Mursi'yi hapse attı, ama bu darbeciler Cumhurbaşkanımızı öldürmek istediler, evini bombaladılar. Sakın ha korkmayın! Burası Ümmet'in son savunma hattıdır. Zalimler, Ümmet'in son savunma hattına saldırıyorlar.”

darbeciler-hesap-verecek-ibb.jpg

Biz bu darbeyi tanıyoruz!

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın ardından kürsüye Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya çıktı. Kaya, gerçekleştirilen darbenin tanıdık olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Her gün Suriye’nin bütün beldelerinde kardeşlerimizi yakanların bunlarla aynı türden olduğunu biliyoruz. İşte kardeşler, Sisi alçağı, Beşar zalimi neyse dün gece kardeşlerimizi katledenler aynı yolun yolcusudurlar. Dün akşam bu coğrafyanın halkına yaşatılan zulümler, yabancısı olduğumuz zulümler değil!”

ibb-cocuklar.jpg

Kahrolsun zalimler!

Suriyeli ve Mısırlı muhacirlerin de katılım sağladığı etkinlik, ellerin semaya kaldırılıp zalimlerin kahrolması yönünde dualar edilmesinin ardından sona erdi.

kalabalik-ibb-yuruyusu.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023